Løs dårlige farver og kontrast på den nye MacBook Air / Pro ved at kalibrere skærmen

Hvis du har en ny MacBook Air eller MacBook Pro, og farverne virker lidt kedelige og vasket ud i forhold til din tidligere Mac, forestiller du sandsynligvis ikke ting. Som de fleste andre hardwarefirmaer viser Apple kilder paneler fra en række skærmproducenter, og selvom alle skærme er af høj kvalitet, viser nogle farver og kontraster en smule anderledes end andre. Hvis dine sorte niveauer ser ud til at være gråere, og farverne ikke rigtig springer ud, skal du bare kalibrere skærmen for at løse det kedelige farve og problem med lav kontrast, det er nemt at gøre og tager bare et par minutter.

Før du begynder, kan du kontrollere fabrikanten af ​​dit displaypanel. Typisk har Samsung-skærme ikke brug for kalibrering, mens LG-skærme gør. Specielt til MacBook Air-ejere med LG-skærme, skal du tjekke dette indlæg for at få fat i en forudkalibrerede profil.

Kalibrere skærmen for at korrigere sløv farver og kontrast

Dette virker på enhver Mac og med enhver version af Mac OS X:

  1. Start systemindstillinger fra Apple-menuen og vælg "Displays"
  2. Klik på fanen "Farve", og klik derefter på knappen "Kalibrere"
  3. Marker boksen "Expert Mode" nederst på skærmen, og klik på Fortsæt
  4. Læs vejledningen omhyggeligt og gå gennem 7-trins processen med at kalibrere skærmen, gem profilen, og den bliver automatisk valgt som standard

Forskellen i farverepræsentation og kontrast skal være signifikant efter visningskalibrering. Du kan straks kontrollere forskellen ved at klikke mellem standard "Color LCD" og den nyoprettede kalibreringsprofil. Sort-hvide niveauer bør være mere præcise, kontraster skal være bedre, og farver skal være mere levende og præcise.

Dette er ikke en permanent ændring, og til enhver tid kan du kalibrere displayet, hvis du vil, og du kan også vende tilbage til standardfarveprofilen ved blot at vælge "Farve LCD" i profillisten.

Øverste billede er en simuleret repræsentation af forskellen mellem et kalibreret og ukalibreret display, fordi kalibrering påvirker, hvordan skærme viser farver, det er umuligt at fange i et skærmbillede.