OS X Lion "Vil snart være tilgængelig" som Apple beder Devs sende Lion Apps

Apple har sendt registrerede Mac OS X-udviklere en email, der anmoder om indlæg til Lion-apps. I e-mailen siger Apple, at OS X Lion "snart vil være tilgængelig" og anmoder om, at udviklere bruger den nyligt udgivne XCode 4.1 GM-bygning for at indsende deres Lion-kompatible apps:

OS X Lion, den ottende store udgivelse af verdens mest avancerede operativsystem, vil snart være tilgængelig for millioner af Mac-brugere over hele verden. Send dine Lion apps til anmeldelse nu, så de kan være på Mac App Store, når Lion skibe denne måned.

Sørg for at bygge, teste og kompilere dine apps ved hjælp af Mac OS X Lion GM Seed og Xcode 4.1 til Lion GM-frø, før du uploader din binære til iTunes Connect.

Hvis Apple lige nu begynder at acceptere Lion apps, kunne den e-mail angive, at OS X Lion ikke bliver frigivet denne torsdag som oprindeligt forventet, men i stedet lidt senere i måneden.

At give mere vægt til en senere lancering er AppleInsider. Indikerer, at et baggrundsbelastet tastaturudstyret MacBook Air ville blive lanceret i løbet af "ugen den 21. juli", og at Lion måske har været forsinket på grund af nogle "sidste minuts sikkerhedsproblemer", bemærker AppleInsider også, at fredagens er en historisk favoriseret lanceringsdag til Mac OS X udgivelser:

Fredag ​​udgivelser af store OS X opgraderinger har været noget af en tradition for Apple i næsten et årti. Med undtagelse af Cheetah og Puma, som blev udgivet henholdsvis tirsdag og lørdag, tilbage i 2001, har alle større nye versioner af OS X lavet deres debut på fredag: Panther (24. oktober 2003), Tiger (Fredag ​​den 29. april 2005), Leopard (fredag ​​den 26. oktober 2007) og Snow Leopard (fredag ​​den 28. august 2009).

Både Apple e-mail og AppleInsider information kommer snart efter 9to5mac lært af otte nye Mac produktkoder, fordelt jævnt for forventede MacBook Air og Mac Pro opdateringer, hvilket 9to5mac forventer ville starte sammen med Lion.

Uafhængigt har vi hørt chatter af en juli 19 eller 22. juli lancering til Lion, men som alle andre krav på en bestemt startdato synes de at være mest spekulative. Den eneste sikkerhed er, at Apple ser ud til at opretholde en flydende tidslinje til Lion release, men at sætte lanceringen af ​​en uge eller to ville give Apple rigelig tid til at godkende Lion-kompatible apps til Mac App Store. Løsnings kompatibilitet betyder blandt andet 64-bit arkitektur og omfatter også generelt støtte til Lion-specifikke funktioner som Versions og Full Screen apps.

Uanset hvornår det kommer ud, vil Lion koste $ 29, 99 og være tilgængelig i juli eksklusivt via Mac App Store.