Sådan udskrives fotos på papirservietter

En af de store fordele ved digital billedbehandling i forhold til traditionelle filmprocesser er nem udskrivning på en række alternative overflader. Med en printer, der bruger pigmentbaseret blæk, kan du udskrive fotos på mange underlag, herunder stoffer, kunstpapir, servietter eller andet, der absorberer blæk. At få billedet til at se rigtigt ud er imidlertid forsøg og fejl. Du bliver nødt til at justere dine printerindstillinger baseret på absorberingen af ​​dit serviet --- som vil være højt, i betragtning af at stoffet er designet til at absorbere --- såvel som dets skrøbelighed.

Trin 1

Tjek din printersoftware for at se, hvilken slags justeringer der kan foretages. Du bliver nødt til at være i stand til at justere volumen af ​​blæk, som printeren leverer. Hvis du kan gøre dette, skal du gå til trin 3. Hvis ikke, skal du gå til næste trin.

Trin 2

Download og installer en RIP eller Raster Image Processor til din printer. En RIP giver dig mulighed for at kontrollere, hvor hver dråbe blæk placeres, og hvor meget blæk, der er placeret. Du har brug for dette kontrolniveau, når du udskriver, fordi du bliver nødt til at justere blækvolumenet baseret på absorberingsevnen i dit serviet.

Trin 3

Fastgør serviet til et stykke fotopapir til støtte. Da serviet er lavet af så tyndt papir, kan det ikke føres gennem printeren alene. Fastgør serviet med fotohjørner, hvis du vil bevare det hele. Hvis du er villig til at trimme nogle af kanterne, kan du fastgøre det med tape eller lim. Sidstnævnte metode er meget nemmere og mere pålidelig, så det anbefales at gå den rute.

Trin 4

Mål serviet og det papir, det er monteret på.

Trin 5

Åbn det billede, du vil udskrive, i dit fotoredigeringsprogram. Kontroller dimensionerne for at bekræfte, at det passer på serviet.

Trin 6

Læg papiret med serviet fast i printerens indføringsbakke.

Trin 7

Udskriv billedet med kommandoen "File> Print". Under "Papirstørrelse" skal du vælge papirstørrelsen, som serviet er monteret på, så printeren ved, hvilken papirstørrelse du kan forvente. Placer billedet på siden, så det lander på serviet i stedet for papiret. Vælg hvilken profil og papirtype du ønsker, men husk hvad du bruger, fordi du bliver nødt til at bruge den samme kombination hver gang for at være konsistent.

Trin 8

Tjek serviet for at se, hvordan billedet kom ud. Mest sandsynligt er det et sløret, udtværet rod. Det betyder, at du skal reducere mængden af ​​blæk, som printeren bruger. Hvis billedet næsten ikke er synligt, skal du bruge mere blæk. Hvis serviet er flået, skal du enten justere printerhovedets højde (hvis det er muligt) eller montere serviet så tæt på papiret, som du kan.

Trin 9

Juster disse parametre, når du tester på forskellige servietter. At få den rigtige mængde blæk er prøve og fejl, så vær tålmodig. Først skal du justere blækvolumen i små trin, indtil du ved, hvilken slags effekt det vil have, og fortsæt derefter efter din erfaring.

Gem de indstillinger, der giver dig det perfekte print, så de er let tilgængelige for fremtidige projekter. Det er lettere at glemme ting sådan, end man ville forvente. Hvis du ikke kan gemme dem, skal du skrive dem ned og opbevare noten et sikkert sted.