Fix Wi-Fi-problemer i OS X Yosemite

Nogle Mac-brugere, der opgraderede til OS X Yosemite, har opdaget en lang række problemer med trådløse netværkstilslutninger, lige fra at droppe wi-fi-forbindelser, til en manglende evne til at oprette forbindelse til omverdenen på trods af at de er forbundet med en wifi router, endog pludselig og mærkeligt langsom internettet hastigheder. Disse netværksproblemer synes at forekomme oftest på Mac'er, der har opdateret til OS X Yosemite fra Mavericks snarere end dem, der udførte en ren Yosemite-installation, hvilket kan tyde på, at problemet har at gøre med forkert netværksindstilling og præferencer eller endda en beskadiget fil et eller andet sted . Det er en god ting, fordi det skulle betyde, at en beslutning er ret let at implementere, som vi er ved at vise dig.


Det skal bemærkes, at det er svært at pege på en enkelt årsag til pludselige og uventede trådløse problemer med enhver OS X-version, og der kan være forskellige årsager til forskellige brugere. Derfor er det udfordrende at tilbyde en enkelt løsning på de Yosemite Wi-Fi-problemer, som brugerne oplever. Når det er sagt, har vi kunnet løse problemet for mange Mac'er ved at bruge trinene beskrevet nedenfor. Dette indebærer redigering af nogle systemniveaukonfigurationsfiler, og du skal sikkert starte en Time Machine-sikkerhedskopiering, før du fortsætter med at være på den sikre side af tingene.

1: Fjern netværkskonfigurations- og præferencefiler

Manuelt sønderdeling af netværket plistfiler skal være din første fejlfindingslinje. Dette er et af de tricks, der konsekvent løser selv de mest stædige trådløse problemer på Mac'er med næsten enhver OS X-version. Dette er især effektivt til Mac'er, der opdateres til Yosemite, der kan have en korrupt eller dysfunktionel præferencefil, der gør det mukt:

 1. Sluk Wi-Fi fra det trådløse menupunkt
 2. Fra OS X Finder skal du trykke på Command + Shift + G og indtaste følgende sti:
 3. /Library/Preferences/SystemConfiguration/

 4. Inden for denne mappe finder du og vælger følgende filer:
 5. com.apple.airport.preferences.plist
  com.apple.network.identification.plist
  com.apple.wifi.message-tracer.plist
  NetworkInterfaces.plist
  preferences.plist

 6. Flyt alle disse filer til en mappe på dit skrivebord kaldet 'wifi backups' eller noget lignende - vi gemmer disse op, bare hvis du bryder noget, men hvis du regelmæssigt sikkerhedskopierer din Mac, kan du bare slette filerne i stedet, da du kunne gendanne fra Time Machine, hvis det er nødvendigt
 7. Genstart Mac'en
 8. Tænd for Wi-Fi fra menuen for trådløst netværk igen

Dette tvinger OS X til at genskabe alle netværkskonfigurationsfiler. Dette alene kan løse dine problemer, men hvis du fortsat har problemer, anbefaler vi at du følger med det andet trin, hvilket betyder at du bruger nogle brugerdefinerede netværksindstillinger.

2: Opret en ny Wi-Fi-netværksplacering med brugerdefineret DNS

Hvad vi laver her, skaber en ny netværksplacering, som vil have en anden konfiguration end standardindstillingerne. For det første bruger vi en helt ny netværksopsætning. Derefter sætter vi DNS på computeren i stedet for at vente på OS X for at få DNS-detaljer fra Wi-Fi-routeren, som alene kan løse mange problemer med DNS-opslag, da Yosemite synes at være fint med nogle routere. Endelig vil vi indstille en brugerdefineret MTU-størrelse, der er lidt mindre end standardværdien, som bliver afvist mindre ofte af en router. Det er et gammelt netadmin-trick, der længe har været brugt til at rette netværksproblemer.

 1. Åbn  Apple-menuen, og gå til Systemindstillinger, og vælg derefter "Netværk"
 2. Træk menuen "Locations" og vælg "Rediger steder", og klik derefter på knappen [+] plus, giv den nye netværksplacering et navn som "Yosemite WiFi" og klik derefter på Udført
 3. Ved siden af ​​"Netværksnavn" slutter du til det ønskede wifi-netværk som normalt
 4. Klik nu på knappen "Avanceret", og gå til "DNS" fanen
 5. Klik på knappen [+] plus angiv en DNS-server - vi bruger 8.8.8.8 til Google DNS i dette eksempel, men du skal bruge de hurtigste DNS-servere, du kan finde for din placering, det vil variere. Du kan også bruge dine egne ISP DNS-servere
 6. Gå nu til fanen "Hardware" og klik på "Configure" og vælg "Manually"
 7. Klik på MTU og skift det til "Custom" og indstil MTU-nummeret til 1453 (dette er en netværkshemmelighed fra oldtiden, og ja det virker stadig!), Og klik derefter på "OK"
 8. Klik nu på "Apply" for at angive dine netværksændringer

Afslut og genstart alle apps, der kræver netværksadgang, som Safari, Chrome, Beskeder, Mail, og din trådløse forbindelse skal være fejlfri og tilbage i fuld hastighed på dette tidspunkt.

Nulstil SMC

Nogle brugere rapporterer, at nulstilling af systemadministratoren er tilstrækkelig til at røre deres Wi-Fi igen. Da mange brugere har en MacBook laptop, så dækker vi først:

 • Sluk for MacBook Air eller MacBook Pro
 • Tilslut strømforsyningen til Mac som normalt
 • På tastaturet skal du trykke på Shift + Control + Option-tasterne og holde tænd / sluk-knappen nede og holde dem nede i nogle få sekunder
 • Slip alle taster og tænd / sluk-knappen samtidig ved at løfte hænderne væk fra tastaturet
 • Start Mac'en som normalt

Du kan læse mere om nulstilling af SMC her og her for andre Mac'er, herunder til iMac og Mac Mini.

Aflæs og genindlæs discoveryd til Fix DNS og Wi-Fi fejl i OS X Yosemite

Et andet trick, der blev efterladt i kommentarerne (tak Frank!) Indebærer at opdatere discoveryd-tjenesten ved at aflæse og genindlæse den med launchctl-kommandoen. Dette er lidt nysgerrig, men det virker tilsyneladende for nogle brugere, hvilket tyder på, at der kunne være et problem med opdagelse eller løsning af DNS på nogle Yosemite Macs. Det er bestemt et forsøg værd, hvis de ovennævnte tricks ikke lykkedes at løse dine wi-fi-forbindelsesproblemer i OS X 10.10, da der er en hel del positive rapporter med denne ene:

 1. Åbn Terminal (findes i / Programmer / Hjælpeprogrammer / eller med Spotlight) og indtast følgende kommando:
 2. sudo launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.discoveryd.plist

 3. Tryk tilbage og indtast et admin-kodeord for at bruge sudo-kommandoen
 4. Kør nu følgende kommando for at genindlæse discoveryd (dette blev brugt til at blive kaldt mDNSResponder)
 5. sudo launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.discoveryd.plist

 6. Tryk igen på Retur for at afslutte kommandoen

Du skal måske genstarte apps, der kræver netværksforbindelse. Bemærk, at hvis du genstarter Mac'en med denne, skal du gentage ovenstående trin for at aflæse og genindlæse discoveryd i launchd.

Bonus OS X Yosemite Wi-Fi Fejlfinding Tricks

Her er nogle andre mindre end ideelle løsninger, der er rapporteret for at afhjælpe wi-fi-problemer i OS X Yosemite.

 • Deltag i et 2, 4 GHz netværk (N netværk) - nogle brugere rapporterer ikke noget problem med 2, 4 GHz netværk
 • Indstil Wi-Fi routers 5 GHz (G) kanal for at være et sted mellem 50-120
 • Sluk Bluetooth - Vi har set flere rapporter, at deaktivering af Bluetooth vil løse wifi-problemer med nogle netværk, men det er åbenbart ikke passende for Mac'er, der har Bluetooth-tilbehør
 • Backup Mac'en og download og opdater derefter til OS X El Capitan, El Capitan indeholder mange wi-fi fixes og løser nogle af de vedvarende problemer, der var omkring med Yosemite.

Hvis ingen af ​​ovenstående fungerer, kan der være andre problemer. Nogle gange at starte frisk med en ren installation kan løse dem, eller hvis du mener, at problemet er en fejl, og du havde en problemfri oplevelse i tidligere versioner af Mac OS, kan du altid nedgradere fra OS X Yosemite til Mavericks igen, indtil en opdatering til Yosemite kommer til at løse problemet en gang for alle.

Har du oplevet problemer med trådløs forbindelse med OS X Yosemite? Hvad har du prøvet, og hvordan har du løst dem? Lad os vide, hvad der har arbejdet for at afhjælpe dine wifi problemer ved at efterlade en kommentar!