Frigiv inaktiv hukommelse i Mac OS X med Purge Command

Mac OS X har temmelig god hukommelsesstyring, men det er ikke perfekt, og nogle gange kan RAM holdes unødigt i "inaktiv" tilstand, selvom indholdet ikke længere behøves. Hvis du har deltaget i hukommelsen med tunge aktiviteter, eller du bare skal frigøre nogle ledige RAM'er, kan du faktisk tvinge Mac OS X til at rydde inaktiv hukommelse.

  • Start Terminal, fundet i / Applications / Utilities / og indtast følgende kommando
  • sudo purge

  • Giv OS X et minut eller to for at fuldføre processen

Bemærk: Nogle versioner af OS X kræver muligvis ikke, at du prefixer rensekommandoen med sudo, mens du kører med sudo vil kræve godkendelse som sådan:

sudo purge

Åbn Aktivitetsovervågning for at se resultaterne før og efter selv, du vil finde dramatiske ændringer ved "Free", "Used" og "Inactive" målere under System Memory.

Udrensningskommandoen tvinger disk- og hukommelseskuffer til at blive tømt og tilbyder en 'bufferbufferbuffer', som svarer til operativsystemets tilstand efter en genstart. Selvfølgelig er fordelen ved at bruge udrensning i stedet for genstart, at du ikke skal genstarte maskinen, og du kan bevare aktive programmer, mens du stadig frigiver hukommelsen.

Dette er ikke nødvendigt for de fleste Mac-brugere, men strømbrugere og de med høje krav til hukommelse vil utvivlsomt finde denne kommando til hjælp i fremtiden. Hvis du føler at du ofte rammer et hukommelsestag, lær hvordan du tjekker, om din Mac har brug for en RAM-opgradering og overvejer at opgradere, kan det dramatisk forbedre den samlede systemydelse.

Bemærk! Du skal muligvis have XCode & Developer Tools installeret for at kunne bruge kommandoen udrensning, der kan downloades gratis fra Mac App Store.