Negative virkninger af internetbrug

Internettet er en af ​​de mest spændende og magtfulde opfindelser i anden halvdel af det 20. århundrede. Årsagen til, at den er så kraftig, er, at den giver adgang til information om næsten alle aspekter af livet og muliggør tværgeografisk kommunikation. Internettet tillader rigdom af information om tekst, grafik og lyd om næsten ethvert emne, herunder videnskabelig forskning, uddannelse, økonomi og politik. Oplysningerne på Internettet reagerer på folks forskellige ønsker. Så meget som den positive indvirkning af Internettet er håndgribelig, er det svært at ignorere dens negative indflydelse.

Politisk

Internettet kan have en negativ indflydelse på folks politiske og sociale synspunkter. Da Internettet primært er baseret på vestlig kultur, udbreder det vestlige demokratiske værdier og præsenterer demokrati som den bedste type regering. Det afviser politiske synspunkter og forskellige regeringer end demokratiske. Ikke sjældent findes forkerte eller vildledende oplysninger på Internettet, hvilket kan føre til forkerte konklusioner.

Kulturel

Internettet går ind for den vestlige livsstil og fremstiller den som bedre end enhver anden livsstil. Det skildrer også livet i Vesten som uhæmmet frihed og ubegrænsede muligheder uden at præsentere alle sider af dette perspektiv. Internettet præsenterer andre kulturer end de engelske som værende manglende de grundlæggende friheder i Vesten. Dette kan få folk til at tro, at livet uden for den vestlige halvkugle er blottet for værdi og mening. På grund af den udbredte tilgængelighed af information bliver folk ikke taknemmelige for de ting, de har, og ønsker mere og mere. Internettet har potentialet til at ødelægge folks sind, ændre deres moralske perspektiver og etiske værdier.

Sikkerhedstrusler

Da internettet bruges i næsten alle aspekter af det økonomiske, sociale og politiske liv, udgør det mange sikkerhedstrusler, der ikke er set før. Internet-netværk er modtagelige for invasion af hackere. Disse kriminelle får adgang til værdifuld og følsom politisk, økonomisk, finansiel og teknologisk information. Hackerne har evnen til at beskadige data og enheder og sprede vira. Det bliver mere og mere let at lække data eller producere vildledende eller endda vildledende oplysninger.

Spild af ressourcer og tid

En masse forretninger foregår over internettet. Som følge heraf udtænker købmænd måder at oversvømme Internettet med merchandise på. Der igangsættes overdrevne adevertising-kampagner for at sælge produkter og tjenester af tvivlsom værdi. Internettet præsenterer så meget information, at en sårbar læser ikke er i stand til at skelne mellem det virkelige og falske eller nødvendigt og unødvendigt. Som et resultat er folk modtagelige for at tage uforsigtige beslutninger.

Afhængighed

Surfing på Internettet bliver en livsstil for nogle børn og unge voksne, som fremmedgør dem fra deres jævnaldrende og erstatter interaktion i det virkelige liv med den virtuelle. Overdreven internetbrug bidrager til andre problemer, såsom ung fedme. På grund af deres afhængighed af internettet bruger børn og teenagere det meste af deres fritid på at surfe på nettet i stedet for at løbe rundt og interagere med jævnaldrende, og manglen på fysisk træning kan have en negativ indflydelse på den normale udvikling af en sund krop.