Sådan roteres en MP4-video

Elementer, du har brug for

  • Computer

  • webbrowser

  • Internetadgang

Fremkomsten af ​​mobiltelefoner, der bruges som videokameraer, har ført til, at videoer er optaget lodret og ikke vandret, som de burde være. Drejning af videoklippet, så det ser normalt ud, kan gøres ved hjælp af videoredigeringssoftware på en computer, når MP4-videofilen fra mobiltelefonen er overført til computerens harddisk. Gendannelse af MP4-videoen til sit normale udseende ved at rotere den får ikke videoen til at se unaturlig ud. Det vil heller ikke skade den originale videofil på nogen måde.

Download og installer et videoredigeringsprogram til computerens harddisk, såsom QuickTime Pro, som fungerer på både Mac og pc (se linket i Ressourcer). Genstart pc'en, når installationen er afsluttet.

Kør videoredigeringsprogrammet. Træk MP4-videofilen, der blev kopieret fra mobiltelefonen til computerens harddisk, til ikonet for videoredigeringsprogrammet - dette kan være på skrivebordet på computeren eller i docken til venstre på skærmen eller i bunden af skærmen.

Gå til menuen "Windows", og vælg "Vis filmegenskaber" i rullemenuen. Klik på kolonnen "Videospor" i det vindue, der vises. Klik på fanen "Visuelle indstillinger", der er under kolonnen "Videospor".

Klik på ikonet for den cirkulære pil i nederste del af vinduet. Fortsæt med at klikke på ikonet for den cirkulære pil, indtil videoen ses i et lille videoboks til højre for ikonet er vandret. Klik på den lille røde knap øverst til venstre for at lukke vinduet.

Gå til "File", og vælg "Save As" i rullemenuen. Navngiv videoklippet "Vandret fastgjort" i den åbne kolonne øverst i det viste vindue. Klik på knappen "Gem" nederst i vinduet for at gemme den roterede MP4-fil på computerens harddisk. Afslut videoredigeringsprogrammet og arkiver eller slet den originale MP4-fil.

Tips

Du kan også skalere størrelsen på videoklippet for at gøre det større eller mindre, når du er færdig med at rotere det.

Advarsler

Hvis du gemmer den roterede M4-video med samme navn som originalen, overskrives originalen.