Sådan løses eller deaktiveres den sorte værktøjslinje

Internet Explorer 8 lider af en fejl, der involverer temaer med høj kontrast til Windows-skrivebordet og anden "tema-skinning" -software. Temaer ændrer den måde, komponenterne i Windows-operativsystemet vises på. Når Internet Explorer 8 installeres for første gang, kan visse temaer som "Classic" udløse en defekt i browseren, der gør værktøjslinjen og vinduesrammen til at se ud til at være sort. Fejlen er kun midlertidig og kan fjernes ved at skifte tema.

Trin 1

Tryk på "WIN" og "R" på samme tid. Skriv "services.msc" i dialogboksen "Kør", og tryk på "Enter". Rul ned på listen over tjenester, indtil du ser tjenesten "Temaer". Stop det ved at højreklikke på det og vælge "Stop". Dette tvinger de visuelle effekter til, at Windows midlertidigt deaktiveres.

Trin 2

Luk eventuelle Internet Explorer-vinduer, der kan være åbne. På listen "Tjenester" skal du højreklikke på "Temaer" og vælge start. Dette nulstiller og genaktiverer visuelle effekter til Windows-operativsystemet.

Trin 3

Højreklik på skrivebordet, og vælg "Egenskaber". I dialogboksen "Egenskaber" skal du klikke på fanen "Temaer", hvis den ikke er valgt. Skift temaet til et alternativt element på listen på rullelisten. Klik på "Anvend". Når temaet er ændret, skal du klikke på rullelisten igen og ændre det tilbage til det oprindelige tema. Klik på "OK" til alle åbne dialogbokse.

Åbn Internet Explorer for at teste browseren. Hvis værktøjslinjen ser ud til at være normal, er problemet løst. Hvis de stadig vises sorte, skal du genstarte computeren og teste Internet Explorer igen.