Læs enhver New York Times-artikel gratis

New York Times har for nylig sat op på deres paywall og blokerer brugere for at læse over et bestemt antal artikler om måneden. Deres prissætning er en slags rod, men jeg kan forstå opladning for kvalitetsindhold. Det er ikke rigtig punktet, men deres paywall-implementering gør det svært for betalende brugere at dele indhold med nonpaying brugere. For eksempel, hvis du er en betalende iPad-kunde, og du sender en øjeblikkelig besked til din ven med en artikel, og de har allerede ramt deres månedlige godtgørelse, godt, hårdt, kan de ikke læse artiklen ... eller kan de?

Ud over Paywall: Læsning af New York Times artikler gratis

Ved hjælp af Google's magi kan vi læse New York Times artikler gratis. Det tager cirka to sekunder, her er trinene:

  • Find titlen på den artikel, du vil læse (Google er smart, du behøver ikke den nøjagtige titel)
  • Åbn google.com og skriv den generelle titel efterfulgt af 'nytimes.com' og søg

Det øverste resultat er stort set garanteret at være den artikel, du leder efter. Lad os bruge et eksempel; nogen ønsker at læse den fulde NYT boganmeldelse af "Futures Physics" og vi ved, at bogen er skrevet af Michale Kaku, så min Google-forespørgsel om at skørt NYT paywall er dette: "fremtidens kaku nytimes.com fysik" nøglen er her for at inkludere 'nytimes.com' i slutningen af ​​søgetiden. Lad Google gøre deres magiske og lave og se:

Det første resultat er Times Book Review, vi ønskede at læse. Great huh?

Endnu hurtigere: Indsæt NYTimes.com-webadressen i Google
Hvis du deler en eksakt URL med en person, der rammer deres artikelgrænse, skal du indsætte dem direkte i Google også. Så skal de bare klikke på "Jeg føler mig heldig" og de bliver skubbet lige ud over paywall.

Vigtigt Bemærk: Intet af dette gør noget skyggefulde eller mod NYT delingspolitikken. Det bruger bare en klausul, som Timesne nævnte i deres meddelelse om paywall:

For at undgå at afskrække så mange som muligt af webstedets mere end 30 millioner månedlige læsere, vil The Times give adgang til personer, der kommer til sit websted via søgemaskiner som Google og sociale netværkssider som Facebook og Twitter. Der vil dog være en fem artikel grænse om dagen for personer, der besøger webstedet fra Google.

Og om den 5 artikel grænse ... ja, der er lige måder at komme rundt om det også (bare indsæt webadressen på en eller anden Facebook wall), men hvis du læser mere end fem artikler om dagen fra New York Times, bør nok bare abonnere.

NYT er fantastisk, men deres paywall prissætning er for forvirrende
NYT er et godt papir, helvete det er nok den bedste avis i USA, men de skal virkelig genoverveje deres skrubne og forvirrende prissætning. Hvad med en lavere flat rate for al adgang til alt indhold på en hvilken som helst enhed? Ellers, hvorfor ville du betale mere for at bruge deres iPad app? Du kan bare læse deres hjemmeside på din iPads webbrowser for mindre end halvdelen af ​​prisen, hvor er logikken i det?

Trods den funky pricing struktur, vil jeg nok abonnere på deres iPad app, hvis jeg nogensinde kan finde en iPad 2 på lager et sted på Planet Earth. Indtil da og når som helst jeg er på min Mac, deler artikler med venner, bruger jeg den ovennævnte løsning. Det virker, og det er tilladt inden for NYT's egne retningslinjer.

Hvis du vil have den officielle New York Times iPad app, er det en gratis download fra iTunes App Store.

[billede via Flickr]