Sådan oprettes en formel i adgangsforespørgsel

Microsoft Access er et databaseprogram med kraftfulde værktøjer til manipulation, organisering og analyse af data. Et datafelt er simpelthen placeringen i databasen for et bestemt stykke information. Oprettelse af en formel til en dataforespørgsel i Microsoft Access involverer opbygning af udtryk, der kan bruges på to måder: For det første som et beregnet felt, der opretter et nyt felt beregnet ud fra eksisterende; eller for det andet som kriterier, som andre felter skal opfylde for at en tabelrække kan medtages i forespørgslens resultater.

Opret en eksempeltabel for at illustrere virkningerne af at anvende en række formler: Åbn en ny Access-database, og opret en tabel med disse felter:

spil, af typen "tekst" qtysold, af typen "antal" enhedspris, af typen "valuta" købekraft, af typen "tekst" køberstat, af typen "tekst"

Opret eksempeldata til tabellen ved hjælp af følgende data, der svarer til tabelfelterne i denne rækkefølge: spil, qtysold, enhedspris, buyercity, buyerstate

pacman, 2, $ 4,98, billings, montana pacman, 3, $ 4,98, trenton, asteroider i new jersey, 5, $ 2,50, detroit, michigan asteroider, 1, $ 1,25, fresno, california

Gem databasen ("kontrol-S"), skriv "gamesales", når du bliver bedt om navnet på tabellen.

Opret en forespørgsel for at få vist dataene ved at vælge "Opret" og derefter "Forespørgselsdesign." Klik på "Tilføj" og derefter "Luk" i dialogboksen "Vis tabel".

Højreklik på den første søjles "Felt:" - række og vælg "build". Skriv følgende udtryk (også kendt som en "formel") i dialogboksen "Expression Builder", der vises:

køberadresse: [buyercity] + "," + [buyerstate]

Gruppevælg felterne "spil" til "enhedspris" i vinduet "spiludbydere" over forespørgselsgitteret. Træk de valgte felter til den første kolonne i forespørgselsgitteret.

Kør forespørgslen ved at trykke på ikonet "Kør" på værktøjslinjen (også kendt som "Bånd"), og bemærk det beregnede felt "køberadresse".

Højreklik på forespørgselens fane, og vælg "Designvisning". Opret et nyt beregnet felt ved hjælp af instruktionerne fra trin 4. Indtast dette udtryk i dialogboksen "Udtryksbygger":

totalsal: [enhedspris] * [qtysold]

Skriv følgende filterkriterier i rækken "Kriterier" for den nye kolonne "totalsal":

Kør forespørgslen igen ved at trykke på ikonet "Kør", og bemærk, at kun poster med nettosalg under 10 dollars vises.

Gå tilbage til "Designvisning", og slet kriterierne for det samlede beregne felt. Træk feltet "buyercity" fra "gamesales" -tabellen til en ny kolonne, og fjern markeringen i afkrydsningsfeltet for den pågældende kolonne. Skriv følgende i feltet "kriterier" for den nye "buyercity" -kolonne:

Ligesom "b *"

Kør forespørgslen igen og bemærk, at kun salget i Billings, Montana vises.

Luk forespørgslen ved at højreklikke på fanen og vælge "luk". Skriv "myquery", når du bliver bedt om navnet på forespørgslen.

Opret et nyt felt i tabellen "gamesales" ved at klikke på fanen "gamesales", højreklikke på et hvilket som helst eksisterende felt og vælge "Insert field".

Vælg "dato og klokkeslæt" for typen af ​​det nye felt, og indtast "datoer solgt" for feltets navn. Indtast følgende datoer for det nye felt. (Du skal ikke bekymre dig om, hvilken specifik post der får hver dato):

12/15/2009 12/1/2009 12/8/2009 12/24/2009

Skriv følgende for feltet "Kriterier" i feltet "datoer solgt":

=#12/15/2009#

Genkør forespørgsel under bemærkning om, at kun salg af spil foretaget den 15. december 2009 eller senere vises.