Er GIMP sikkert?

GIMP er gratis open source-grafikredigeringssoftware og er ikke i sagens natur usikker. Det er ikke en virus eller malware. Du kan downloade GIMP fra en række online kilder. Som al software, der downloades fra internettet, skal du udføre standard sikkerhedsprocedurer. En tredjepart kan for eksempel indsætte en virus eller malware i installationspakken og præsentere den som en sikker download. Mens virussøgningssoftware hjælper med at forhindre denne form for angreb, er der måder at minimere din risiko på.

GIMP.org er den sikreste kilde

Det sikreste sted at downloade GIMP-installationsprogrammet er GIMP.org, hvor du finder den korrekte download til dit operativsystem. Hvis du vil have GIMP til Windows, er den nemmeste måde at installere GIMP på at klikke på linket, hvor der står "Hvis torrent-download ikke fungerer, kan du også følge dette link." Dette downloader et installationsprogram, der installerer den korrekte version til både 32-bit og 64-bit Windows-systemer.

Der er ingen måde at fortælle, om en download fra et andet websted er sikker, og selv velrenommerede websteder kan blive narret til at være vært for en download fra en upålidelig kilde. Når du downloader fra GIMP.org, kan du være sikker på, at du får den nyeste version af programmet. Da open source-softwareprogrammerere opdaterer deres applikationer på et uforudsigeligt grundlag, kan det være en vigtig overvejelse at få det nyeste installationsprogram med de nyeste forbedringer og fejlrettelser. Husk at aktivere din virusbeskyttelsessoftware, før du downloader eller kører ethvert applikationsprogram, uanset kilde.