Kan du tilslutte diskanthøjttalere til samme forstærker som en subwoofer?

Subwooferforstærkere giver dine højttalere al den magt, de har brug for til at ryste jorden. En subwoofer gengiver meget dybe, lavfrekvente baslyde fra 20 til 200 hertz. De er normalt 8 til 12 inches i diameter. En tweeter producerer høje lyde og er normalt ca. 2 inches i diameter. Både en tweeter og en subwoofer kan tilsluttes den samme forstærker. Lydkvaliteten mindskes dog, medmindre der anvendes en passiv crossover. En passiv delefilter sender høje lyde til diskanthøjttaleren og ringe lyde til subwooferen, hvilket forbedrer musikens klarhed.

Trin 1

Frakobl subwooferen fra forstærkeren ved at skrue eller løsne højttalerkablet fra forstærkerens positive og negative terminaler. Hvis din subwoofer ikke var tilsluttet, skal du springe dette trin over.

Trin 2

Skær tre længder højttalertråd af: en ca. 6 inches lang og to, der er omtrent lange nok til at nå mellem subwooferen og tweeter. Du kan genbruge højttalerkablet, der forbinder subwooferen til forstærkeren.

Trin 3

Strip isoleringen af ​​ledningerne ved hjælp af wire strippere. En wire stripper har flere skærekanter inde i rillerne, der er specielt formet til forskellige trådmålere. Højttalerledningen er normalt 12 gauge. For at fjerne 12 gauge højttalerkabler skal du placere ledningen i rillen mærket A.W.G. 12, og luk derefter wire stripper håndtaget. Ved at trække i ledningen fjernes isoleringen og blottet metal udsættes for.

Trin 4

Drej de udsatte ender af ledningen i stramme spiraler.

Trin 5

Tilslut 6-tommer højttalerkablet til forstærkerens positive og negative terminaler, der tidligere var forbundet til subwooferen. Højttalerkablet består af to tilsluttede ledninger. Den ene vil have en hvid stribe eller lignende markering. Placer denne ledning i den positive terminal og den negative i den anden.

Trin 6

Tilslut de andre ender af højttalerledningen til indgangsterminalerne på crossoveren. Anbring den hvide ledning i den positive terminal, og placer den anden ledning i den negative terminal.

Trin 7

Tilslut enderne af de lange højttalertråde til de positive og negative udgangsterminaler på crossoveren, og placer ledningen med den hvide stribe i den positive terminal som før. Der vil være to sæt terminaler, hvor det ene sæt er mærket "High Pass" og det andet mærket "Low Pass."

Trin 8

Tilslut ledningerne, der er tilsluttet "High Pass" terminal indstillet til tweeter. Anbring den hvide ledning i den positive terminal, og placer den anden ledning i den negative terminal.

Trin 9

Tilslut ledningerne, der er tilsluttet terminalen "Lavpas" til subwooferen. Anbring den hvide ledning i den positive terminal, og placer den anden ledning i den negative terminal.

Spil noget musik. De høje lyde styres gennem crossoveren til dine diskanthøjttalere, mens de lave tone lyder ind i din subwoofer.