Hvad betyder "SIM-kort er PUK-låst" på min T-mobiltelefon?

Mange brugere på T-Mobile's GSM-trådløse telefonnetværk har telefoner åbne for at tilføje et personligt identifikationsnummer (PIN) til deres enhed for at holde det sikkert. Denne kode består generelt af fire til otte cifre. Når PIN-kode er låst, bevarer telefonen, at det er nødopkaldsfunktioner, men kun lidt andet. Men når den forkerte stift indtastes tre eller flere gange, låses telefonen, SIM-kortet inde eller begge. Når dette sker, kan brugeren modtage meddelelsen "SIM-kortet er PUK-låst" eller "PUK krævet for at låse op."

Personlig Unblock-nøgle

En personlig blokeringsnøgle eller PUK er en kode, der er knyttet til SIM-kort i mobiltelefoner. Denne kode er designet til at låse op for et SIM-kort, der er låst på grund af forkert PIN-indtastning. Uden den rigtige kode er der ingen måde at låse kortet op og aktivere telefonens funktioner.

Sådan aktiveres PUK'er

Når du forkert indtaster din PIN-kode tre eller flere gange på din telefon, låses SIM-kortet automatisk og tildeler en PUK. Dette sker også, når din telefon eller dit SIM-kort rapporteres mistet eller stjålet, og en netværksoperatør beslutter at låse SIM-kortet af sikkerhedsmæssige årsager.

Sådan låses SIM-kortet op

Når dit SIM-kort er låst og kræver en PUK, er der kun én mulighed: Ring til T-Mobile Kundeservice. Kun de kan lovligt give dig PUK-koden til at låse din telefon op, og de vil være de mest effektive til at sikre, at din enhed vender tilbage til funktionsdygtig stand. Når du har kontaktet dem, vil du give PUK-koden og instruktioner om, hvordan du indtaster den på din telefon for at låse SIM-kortet op.

SIM-kort ugyldighed

Det er meget vigtigt, at du ikke selv prøver at låse dit SIM-kort op. PUK er et sikkerhedssystem på plads for at beskytte dit SIM-korts sikkerhed, og det gør det for enhver pris. Hvis du forkert indtaster PUK ti gange, ugyldiggøres SIM-kortet. Der er ingen kode, procedure eller værktøj til at re-validere dit SIM-kort. Når det er blevet ugyldigt, er det permanent låst, og kortet skal udskiftes på forbrugerens bekostning.