Sådan bruges en Vocoder på Audacity

En vocoder kombinerer en optagelse af en menneskelig stemme med en syntetiseret bølgeform for at frembringe en robotlignende effekt. Audacity-gratis, open source lydredigeringsprogram inkluderer et vocoder-plug-in, som du kan bruge til at producere denne effekt. Audacitys vocoder kræver, at du opretter en stereobølgeform med vokalen på venstre kanal og den syntetiserede lyd til højre. Vokoderen modulerer derefter den venstre kanal med den højre.

Trin 1

Start Audacity. Åbn menuen "File" og hold musen over "Import". Klik på "Audio".

Trin 2

Naviger til den stemmeoptagelse, som du vil anvende Audacity vocoder til. Dobbeltklik på filen for at indlæse den i Audacity. Klik på "OK", hvis Audacity beder dig om at bekræfte importmetoden.

Trin 3

Åbn menuen "Spor". Klik på "Stereospor til mono" for at konvertere den importerede lyd til et monospor. Åbn menuen "Spor" igen, hold musen over "Tilføj nyt" og klik på "Lydspor." Audacity vil skabe et nyt monolydspor under vokalen.

Trin 4

Åbn menuen "Generer" og vælg "Tone". Indstil "Waveform" til "Sawtooth." Klik på "OK". Audacity vil generere en bærebølgeform, som vocoderen kan bruge.

Trin 5

Klik på pil ned ved siden af ​​navnet på vokalen i øverste venstre hjørne af Audacity-mixervinduet. Klik på "Opret stereospor" for at slutte dig til vokalen og den genererede tone.

Trin 6

Åbn menuen "Effekt", og rul ned til bunden af ​​listen over effekter. Klik på "Vocoder" for at åbne vocoder plug-in.

Trin 7

Juster skyderen "Antal Vocoder-bånd" i vocoder-plugin-vinduet som ønsket. Jo flere bands du bruger, jo glattere lyder vokalen; dog vil et stort antal bånd også i høj grad øge effektens behandlingstid.

Klik på "OK" for at anvende vocoder-effekten. Klik på "Afspil" for at lytte til den vokaliserede vokal.