Sådan fjerner du iOS Beta-profil og opt-out af iOS Beta-opdateringer

Installation af en iOS-beta på en iPhone eller iPad placerer et iOS Beta Software Profile-certifikat på enheden, hvilket gør det muligt for hardware at modtage nye iOS-beta-builds via Software Update. Hvis du beslutter dig for ikke længere at have en bestemt enhed til at modtage beta-opdateringer, vil du imidlertid fjerne iOS-beta-profilcertifikatet fra enheden, hvilket effektivt vælger enheden uden at være i beta-programmet.


Husk på, at det kun fjerner iOS-betaversionscertifikatprofilen fra Apple, og dermed forhindrer fremtidige iOS-opdateringsopbygninger til at være tilgængelige på enheden, fjerner det ikke selve beta-systemsoftwaren fra en iPhone eller iPad. Hvis du allerede har installeret en beta-udgivelse og vil gå tilbage til en stabil build, skal du nedgradere. Du kan f.eks. Nedgradere iOS 10 beta til iOS 9.3.x med denne vejledning, hvilket også medfører, at du fjerner den nedgraderede enhed fra beta-programmet. Dette er det samme med både iOS udvikler beta og offentlige beta udgivelser.

Fjernelse af iOS Beta-profilcertifikat fra iPhone / iPad til Stop med at få iOS Beta-opdateringer

Dette fungerer det samme på en iOS-enhed med en iOS-beta-udgivelse:

  1. Åbn appen "Indstillinger" på iPhone, iPad eller iPod touch, der kører iOS-betjeningen (eller med betaprofilen installeret)
  2. Gå til "General" og derefter til "Profile"
  3. Vælg "IOS Beta Software Profile - Apple Inc." under listen "Konfigurationsprofil".
  4. Tryk på knappen "Slet profil", og indtast derefter enhedsadgangskoden, og bekræft, at du vil slette betaprofilen fra enheden
  5. Gentag med andre beta profiler som ønsket (måske individuelle app betas)
  6. Afslut fra Indstillinger som sædvanlig, vil enheden ikke længere modtage fremtidige iOS Beta-softwareopdateringer

Igen forhindrer dette enheden i at få fremtidige iOS-betabygginger gennem OTA Software Update-mekanismen. Dette fjerner ikke beta iOS-systemsoftwaren fra enheden, det vælger bare den specifikke iPhone eller iPad hardware ud af beta-udgivelsesprogrammet. Den eneste måde at fjerne iOS 10 beta på er at nedgradere tilbage til en stabil tidligere understøttet iOS 9.x-udgivelse.

Når beta-profilen er fjernet, vil den pågældende enhed ikke få nogen fremtidige beta-opdateringer, medmindre enheden geninstallerer en anden beta-certifikatprofil fra Apple igen (disse certifikater er det, der tillader nogen at installere iOS 10 beta lige nu, hvis de kommer i hånden på en, men næsten ingen bortset fra udviklere bør gøre det af mange grunde). Hvis konfigurationsprofillisten siger "Ingen profiler i øjeblikket installeret", er alle beta-opdateringscertifikater for apps og iOS blevet fjernet, eller der var ikke en på enheden til at begynde med.

Dette gælder selvfølgelig for iOS-beta-udgivelser, men Mac-brugere kan gøre noget lignende og afvige fra MacOS og Mac OS X-beta-softwareopdateringer, hvis det ønskes.