Sådan genaktiveres PayPal

PayPal-konti er nyttigt for både enkeltpersoner og virksomheder, fordi det giver mulighed for gratis overførsel af penge fra en bankkonto til en anden samt bekvemme og sikre betalinger med kredit- og betalingskort. Hvis du ikke er i stand til at bekræfte dine kontooplysninger, såsom placeringen eller den tilknyttede bankkonto, eller hvis din PayPal-konto forbliver inaktiv i en længere periode, skal du muligvis genaktivere PayPal.

Trin 1

Log ind på din PayPal-konto, hvis det er muligt, og klik på linket til Opløsningscenter, der findes øverst på siden. Inden for Opløsningscenter vil du se et andet link for at lære, hvorfor din kontoadgang er begrænset, hvis du har haft visse funktioner, såsom afsendelse og modtagelse af betalinger, begrænset af PayPal af en eller anden grund.

Trin 2

Følg trinene i Opløsningscenter for at fjerne PayPal-begrænsninger for at genaktivere fuld adgang til PayPal-funktioner og -tjenester.

Trin 3

Klik på linket Opløsningscenter for at bestride en transaktion, hvis du har brug for at rapportere en uautoriseret transaktion. PayPal holder tilbage på transaktioner, der er uautoriserede, og du kan muligvis ikke behandle andre betalinger, mens en uautoriseret transaktion er angivet på din konto.

Trin 4

Kontakt PayPal Hjælp ved at klikke på kontaktlinket på PayPal-startsiden, hvis du ikke er i stand til at logge ind på din PayPal-konto, eller hvis du har yderligere spørgsmål eller bekymringer om din kontoadgang efter brug af Opløsningscenter.

Trin 5

Genaktiver PayPal-konti, der er låst, ved at ringe til PayPal-kundeservicelinjen på (402) 935-2050, som er åben fra kl. Stillehavstid på hverdage og kl. i weekender.

Har så mange oplysninger om din PayPal-konto som muligt, når du ringer til kundeservicelinjen, især dit telefonnummer, kreditkort- eller bankkontonumre og din e-mail-adresse, der er registreret på din PayPal-konto.