Software til filmfremstilling til børn

De fleste børn elsker at se film, men nogle har kreativitet og lyst til at lave deres egne film. Børn kan lave film med et video- eller filmkamera til live-action-optagelser eller ved hjælp af computersoftware til at producere animerede film. Hvis du mener, at du har den næste store Hollywood-instruktør derhjemme, er der software derude, der hjælper dit barn med at tage sit første skridt mod berømmelse.

ParaToon-filmserien

ParaToon-filmserien er designet til børn i alderen 7 til 12. Denne software giver børn mulighed for at skabe tredimensionelle interaktive virtuelle verdener. Dine børn skaber deres egne historielinjer og giver virtuelle figurer liv. ParaToon giver venner mulighed for at dele og redigere hinandens film eller arbejde sammen for at færdiggøre deres film.

Magic Theatre og Haunted House

Magic Theatre er designet til børn, der er 4 år og derover. Denne software samler illustration, animation, fortælling og musik for at hjælpe dit barn med at begynde sin fremtid til fortælling. Ifølge softwarens websted kan Magic Theatre downloades gratis.

Haunted House er et andet softwareprogram, der er fyldt 6 år og derover, tilgængeligt fra samme producent. Folkene bag serien Rugrats, The Simpsons og Duckman har samlet animationer for at underholde dit barn og hjælpe ham med at sætte sin egen historie sammen. Hjemsøgt hus kan downloades gratis eller købes på en cd-rom. Både Magic Theatre og Haunted House er lavet af Instinct Corporation.

Kids Animation Maker

Et andet program til animation af film til børn er Kids Animation Maker 1.1.1. Dette produkt kan downloades til en gratis prøveperiode, og den fulde version kan købes. Dette begyndende animationsprogram er passende for børn op til 12 år.

Skoler bruger dette program til at lære børn om animation ifølge softwarens websted.

Windows Movie Maker

Til filmoptagelse med live-action er der Windows Movie Maker. Hvis du allerede har Windows XP eller Vista installeret på familiens computer, behøver du ikke købe noget. Importer optagelser fra videokameraet, og lad dit barns kreativitet komme til liv. Vælg blot softwaren fra mappen "Programmer" i Windows. Windows Movie Maker er velegnet til børn fra 10 år og derover.

Dyrelivsfilmskaber

For mere realistiske film og som et pædagogisk værktøj, prøv online filmproducenten fra National Geographic. Softwaren med titlen Wildlife Filmmaker giver børn mulighed for at tage live-action, optagede optagelser af dyr og bruge dem til at skabe deres egne film. Dine børn kan også tilføje baggrundsmusik og dyrestøj til deres kreationer ifølge softwarens websted. Denne software er egnet til børn i alderen 6 og op.