Sådan maskeres en webstedsadresse

For at skjule lange og komplicerede webadresser kan du maskere adressen med en, der er kortere og mere attraktiv. Denne funktion kan også være nyttig, når du har flere websteder på det samme webområde, eller hvis du bruger gratis hosting-tjenester, men ikke ønsker, at dine besøgende skal vide det. Webstedsadressemaskering betyder, at du kan give dine kunder og venner en kort URL, der leder dem til et tredjepartswebsted uden at de er klar over, at de har forladt din.

Hosting af produkter

Din domænenavnudbyder tilbyder muligvis videresendelse og domænet maskeringstjenester som en del af dit abonnement eller som tilføjelser. Du vil være i stand til at oprette en mappe for hver af dine websteder på en enkelt webserver for at dele tilgængelig hostet plads blandt dem. Køb dine domæner og anmod om disse tjenester. Hver udbyder kan kræve en lidt anden opsætning, men processen skal involvere tilknytning af domænet til den relevante mappe og indstilling af de passende maskeringsindstillinger.

Korte webadresser og underdomæner

Du kan skjule lange eller ikke attraktive adresser ved hjælp af tredjeparts tjenester med kort URL. Disse er også gode til at maskere tilknyttede links. Mange gratis kort-URL-tjenester inkluderer ikke den permanente maske, hvilket betyder, at så snart besøgende indtaster den korte adresse i en webbrowser for at få adgang til dit websted, erstatter den rigtige webadresse den, når siden indlæses. Via betalte underdomænetjenester kan du dog også drage fordel af maskeringstjenester.