FTP fra Mac OS X

Vidste du, at din Mac har en indbygget FTP & FTPS-klient? Du behøver ikke downloade yderligere software eller apps til at oprette forbindelse til FTP-websteder fra Mac OS X, men i stedet kan du oprette forbindelse til eksterne servere direkte fra dit skrivebord ved hjælp af en fremragende og lidt kendt funktion. Hvis du aldrig har brugt Mac FTP-værktøjerne før, finder du dem utroligt enkle og velkendte, fordi forbindelsesværktøjerne og server browsing er meget som at navigere gennem det normale Mac-skrivebord. Lad os komme igang.

Sådan FTP fra din Mac

Hvis du vil teste dette ved at oprette forbindelse til en ægte server, skal du bruge ftp://ftp.mozilla.org og logge ind som gæst. Uanset hvordan du starter en FTP-forbindelse fra Mac OS X til en fjernserver:

  1. Fra din Mac-desktop eller Finder skal du trykke på Kommando + K for at trække vinduet "Connect to Server" (du kan også få adgang til dette fra menuen "Gå")
  2. Indtast adressen på ftp-serveren i følgende format: ftp://ftp.domain.com
  3. Valgfrit: Hvis du vil tilføje et bogmærke til 'Favoritservere' for gentagne forbindelser, skal du klikke på + -ikonet ud for feltet "Serveradresse".
  4. Klik på "Connect" og vent til at oprette forbindelse til den eksterne server
  5. Indtast FTP brugernavn og adgangskode, eller opret som "Guest", hvis serveren tillader gæstetilslutninger og klik på "Connect" igen

Her er, hvad der starter en standard FTP-forbindelse, vil se ud:

Hvis du vil bruge en sikret forbindelse i stedet, skal du bare lave en lille ændring, som vi diskuterer næste.

Brug af FTPS for sikrede forbindelser

Hvis du vil oprette forbindelse til sikret FTPS-server, er alt du skal gøre prefiks domænet med ftps: // snarere end ftp: //. Dette afhænger af, at den eksterne server har SSL-understøttelse og accepterer FTPS-forbindelser, som de fleste servere gør. Den mindre forskel er påpeget i skærmbilledet nedenfor:

FTPS vs SFTP

Noget at huske på er, at FTPS og SFTP er to forskellige protokoller; FTPS er FTP med et sikkert SSL-lag, mens SFTP bruger SSH (Ja, den samme protokol, som SSH-servere er aktiveret af med Fjernlogning i OS X). FTPS-forbindelser understøttes direkte i OS Xs indbyggede FTP-funktionalitet, mens SFTP via SSH ikke er tilgængelig via den samme "Connect to Server" -menu. Ikke desto mindre omfatter OS X også en indfødt SFTP-klient, og den er tilgængelig fra Terminal ved at skrive "sftp brugernavn @ vært" på kommandolinjen. Fordi SFTP og SSH generelt er generelt kommandolinjebaserede, er det virkelig et emne for en anden artikel, så vi vil holde tingene simple her og holde fast i FTP og FTPS.

Navigere og overføre filer med FTP og FTPS

Når du er forbundet til FTP-serveren, kan du gennemse den eksterne server som enhver anden lokal mappe på din Mac, fordi serveren behandles ligesom et normalt filsystemvindue i Finder.

Kopiering af filer til fjernserveren, eller downloadning af dem til Mac, gøres nemt med simpelt og velkendt træk og slip. Naviger til den fil eller mappe, du vil kopiere, så træk og slip det som om du kopierede eller flyttede en anden fil, og elementerne vil blive overført til / fra FTP-serveren til Mac eller omvendt.

Som standard vises vinduet som et minificeret Finder-vindue, men du kan udvide vinduet til din velkendte Mac OS X Finder-stil ved at trække ned "Vis" -menuen og vælge "Vis værktøjslinje". Den største fordel ved at udvide vinduet er, at du får frem og tilbage navigationsknapperne, udover sorterings muligheder for at gennemse FTP-serveren ved hjælp af ikon, navn, dato, lister og søgefunktioner.

Du kan også starte en SFTP-server på enhver Mac for at kunne oprette forbindelse til den på denne måde for at downloade eller overføre filer.

Forresten, hvis du undrer mig over, har jeg mine titellister indstillet til at vise fulde katalogveje, og derfor ser du stien på den eksterne server i det andet skærmbillede.

Hvad med tredjeparts FTP-klienter til Mac?

Da Finder FTP-funktionen ikke understøtter nogle funktioner, som brugerne måtte ønske at have på deres Mac, er der masser af tredjeparts OS X-apps, der kan udføre jobbet i stedet med fuld FTP, SFTP, FTPS-support, downloads, uploads, kø, tilladelser, der ændrer evner, læs / skriv support og meget mere. I ingen særlig rækkefølge er her et par gratis FTP-apps til Mac OS X:

  • CyberDuck
  • FileZilla

Der findes mange andre muligheder, herunder blot at bruge kommandolinjen på Mac, som også har fuld sftp-support. Avancerede brugere kan også ønske at gå med betalt SFTP-applikationer også, som Transmit eller Yummy FTP.

FTP-funktionerne i Mac OS X har eksisteret siden de tidligste dage i OS X, og de er stadig i OS X Yosemite, Mavericks, Mountain Lion, Snow Leopard, du hedder det, det understøttes. Selvom det er utroligt nyttigt, er de selvfølgelig ikke så udviklede som tredjeparts FTP-klienter som Transmit eller Cyberduck, men hvis du er i et bind og bare skal hurtigt oprette forbindelse til en ekstern FTP for at overføre nogle filer frem og tilbage, er det mere end tilstrækkeligt og det kræver ikke at downloade noget ekstra. Hvis du har brug for mere avancerede funktioner, er begge ovennævnte apps fantastiske og integrerer godt med andre apps.