Generer tilfældige adgangskoder fra kommandolinjen

Nogle af de sikreste adgangskoder, du kan bruge, er dem, der tilfældigt genereres. Fra kommandolinjen kan du randomisere potentielle adgangskoder på mange måder, som kan bruges som sikre adgangskoder til genererede tegn.

Vi dækker flere primære metoder til at generere tilfældige sekvenser og derefter vise dig, hvordan man kombinerer kommandoer for at gøre de genererede adgangskoder endnu mere tilfældige.

Sådan genereres tilfældige adgangskoder via kommandolinjen

Først vil vi prøve min go-to metode, der bruger openssl:

openssl rand -base64 6

Udgangen af ​​denne kommando vil være helt tilfældig og se noget ud: cG / ah3 + 9

Du kan justere længden af ​​adgangskoden ved at ændre nummeret på slutningen af ​​strengen. Hvis du ikke vil ende med nogen unormale tegn som / og +, kan du også generere fra hex:

openssl rand -hex 4

Hvis det ikke er tilfældigt nok, kan du røre den randomiserede output af openssl gennem md5 og trimme md5 hash af den randomiserede output ned til et angivet antal tegn:

openssl rand -base64 8 |md5 |head -c8;echo

Du kan også blive kreativ og tage tilfældigt input fra andre kommandoer, f.eks. Dato og trim 8 tegn fra de aktuelle datoer md5 hash:

date |md5 | head -c8; echo

Eller endda ping:

ping -c 1 yahoo.com |md5 | head -c8; echo

Ved hjælp af md5-metoden kan du tage output fra en kommando eller en fil for at oprette en sikker adgangskode.

Selvfølgelig er alle disse tilfældige adgangskoder ikke let at huske, hvorfor det kan være nyttigt at bruge en adgangskodeadministrator, men det er et andet emne.