Få iPhone Photo GPS & Geolocation Data

Hvis du vil vide præcis, hvor et foto blev taget med en iPhone, kan den faktiske billedfil ofte fortælle dig, at takket være det er indlejret GPS og geolocation data. Dette kaldes ofte Geotagging, og det er en lidt kendt funktion, der bruges som standard på næsten alle smartphone-kameraer, herunder iPhone og de fleste Android-telefoner.

Vi skal først og fremmest fokusere på visning af placering og GPS-data med iPhone-billeder, men det virker det samme for ethvert foto taget med oplysninger om geolokalisering.

Sådan får du vist GPS og Geolocation Data for iPhone-fotos

Sådan ser du GPS, placering og geografiske data på et billede taget med en iPhone eller Android . Vi bruger Mac Preview-appen til at finde disse positionsoplysninger, men andre apps kan også fungere for at se disse oplysninger. Forhåndsvisning følger med i alle versioner af OS X og lader dig nemt se EXIF- og geolocation-dataene, som gør den ideel til dette formål:

  1. Åbn et iPhone-billede med Preview, der findes i mappen / Programmer / mappe i Mac OS X
  2. Opsæt inspektøren ved at trykke på kommando + i eller ved at navigere til Værktøjer -> Vis inspektør
  3. Klik på Info knappen (ikon med en jeg på den)
  4. Klik på GPS-fanen

Herfra kan du se alle mulige GPS-data om billedet, herunder den højde, billedet blev taget, højdehenvisningen, graden af ​​præcision (nøjagtighed), breddegrad, længdegrad og tidsstempel.

Preview indeholder endda et kort over verden med de fotos, der vises på det med et mål. Hvis du vil se flere detaljer om, hvor et billede blev taget i forhold til andre steder, kan du vælge at klikke på knappen "Find" i Preview for øjeblikkeligt at åbne Google Maps (eller Apple Maps afhængigt af din Mac version), hvilket vil trække op på det nøjagtige sted, der er udfyldt med de GPS-koordinater, der leveres af EXIF-dataene.

Hvis du åbner placeringen i et Maps-program, vil en lille knap falde på stedet, der angiver, hvor billedet blev taget, her er et eksempel på, hvordan dette kan se ud:

Dette er selvfølgelig nogle smukke imponerende geografiske og geotagged data, der bliver bundtet i fotos, og det er takket være iPhone's indbyggede GPS, hvilket har ført til nogle privatlivsproblemer, når folk deler billeder online. Dette er for det meste blevet afhjulpet inden for alle de moderne iOS-systemopdateringer, som giver dig mulighed for at deaktivere geotaggingfunktionen i Camera-appen, hvis du ikke vil have billeder taget fra en iPhone for at vise koordinater eller indeholde placeringsoplysninger, der er indlejret i EXIF-dataene sådan her.

Hvis du af en eller anden grund ikke har skiften til at slukke for en sådan indstilling, er det sandsynligt, fordi versionen af ​​iOS er betydeligt ældre end hvad der nu understøttes, hvor før udgivelsen af ​​den fjerde store iOS-udgave blev tilgængelig, kunne brugere ikke nemt deaktivere disse data fra at blive integreret automatisk. Igennem har Android-telefoner normalt netop samme funktion, både hvad angår indlejring af GPS-koordinater i en telefonfotos, men også med hensyn til evnen til også at slukke for GPS-fotodataene.

En anden mulighed er at manuelt stripe EXIF-dataene, herunder GPS- og placeringsoplysninger, fra billederne ved hjælp af en tredjeparts app som ImageOptim, som er frit tilgængelig for Mac-brugere. Dette gøres efter det faktum dog, hvilket betyder, at et foto sendt fra iPhone ville fortsætte med at have placeringsoplysningerne gemt på billederne. Den eneste måde at forhindre det på, er at bare slukke placeringsdatafunktionen for Camera app som beskrevet her.