Farer ved håndholdte scannere

Selvom det tydeligvis er mindre magtfuldt eller cool end inden for science fiction, kan lasere i kommercielle håndholdte scannere stadig udgøre sikkerhedsrisici. Øjenskade er langt den mest almindelige fare og den eneste alvorlige nok til at berettige en advarselsmærkat på alle klasse II-laserudstyr fra Arbejdsmiljøadministrationen med hensyn til at stirre ind i strålen. Heldigvis er de fleste skader som følge af håndholdte scannere mindre, midlertidige og lette at forhindre.

Midlertidig flashblindhed

Den mest almindelige skade, der kan opstå ved hjælp af håndholdte scannere, er midlertidig flashblindhed. Enhver, der nogensinde har udholdt et kamerablitz lige i øjnene, ved, hvordan det føles at se ind i en stregkodescanner - midlertidig blindhed og potentielt øjensmerter og hovedpine. Heldigvis, ligesom dem fra et kamerablitz, er disse symptomer meget kortvarige og skal ryddes op inden for et minut eller to uden varig skade. Medmindre du prøver at prissjekke dine iriser, er sandsynligheden for at opretholde denne skade ret tynd, især hvis du håndterer din scanner med forsigtighed.

Sekundære ulykker

Den virkelige fare fra håndholdte scannere kommer som et resultat af sekundær skade under midlertidig flashblindhed. Når du oplever flashblindhed, kan det være let at flytte rundt i noget andet, hvis du bevæger dig rundt for meget og opretholder en værre skade end bare lidt flashhovedpine. Afhængigt af hvad der foregår omkring dig, kan en sekundær hændelse forårsaget af midlertidig flashblindhed være meget farlig - det kan endda få dig til at blive dræbt. Hvis du lider af flashblindhed fra din scanner, skal du prøve at forblive stille og vente på, at dit syn vender tilbage.

Retinal forbrænding

En ekstremt usandsynlig, men stadig mulig, skade er retinal forbrænding. Laserne i håndholdte scannere udsender stråling, som kan brænde din nethinde på grund af langvarig eksponering, ligesom at stirre for længe på solen. Denne skade vil ikke ske for de fleste mennesker, da du instinktivt ser væk fra intenst lys for at beskytte dine øjne mod skader. Så længe du ikke er dedikeret til det smerteligt bizarre koncept med at stirre ind i laseren så længe som muligt, er det usandsynligt, at du vil lide denne skade.

Håndholdte dokumentscannere

Hvis du bruger en scanner designet til at læse dokumenter i stedet for stregkoder, gælder de fleste af de samme regler. Begge enheder udfylder meget forskellige roller på forskellige måder, men de udgør den samme risiko for øjenskader. Dokumentscannere skal belyse dokumentet, så læseren kan registrere, hvad der er på overfladen. De lyse lys, der bruges til disse scannere, kan skade dine øjne på samme måde som laserne i en stregkodescanner kan. Disse skader er dog endnu mere usandsynlige, da scanneren og belysningen næsten altid presses med forsiden nedad i dokumentet. Realistisk set er den eneste måde, disse scannere kunne skade dine øjne på, hvis du holder scanningsfladen op til dem, hvilket naturligvis er noget, du bør undgå at gøre.

Gentagende stressskade

En anden potentiel skade, der kan opstå, er gentagen stressskade, der skyldes gentagelse af den samme bevægelse igen og igen. De fleste håndholdte stregkodescannere kræver, at du trækker en udløser for at aktivere scanningslaseren, en bevægelse, der efter hundreder og tusinder af gentagelser kan føre til belastning i fingre og hænder. Over tid kan denne belastning føre til betydelig smerte og kan endda gøre bevægelsen vanskelig eller umulig at gentage i lang tid. For at forhindre denne belastning skal du strække dine hænder og fingre, når de begynder at føle sig stive. Du kan også mindske belastningen nogle ved at skifte hænder med jævne mellemrum, når en hånd har brug for en pause.