Sådan åbnes pakkefiler

Pakkefiler, der faktisk bruger den lange udvidelse ".PACKAGE", er filer oprettet i det Linux-baserede Autopackage-program, et program der bruges af udviklere til at fremstille installationspakker til Linux-programmer. Arkivtypefilerne indeholder alle de nødvendige komponenter til korrekt installation af et Linux-program på et computersystem. Det eneste program, der kan læse PACKAGE-filtypen, er Autopackage selv, men Autopackage er et gratis system, der kan downloades af alle, der bruger et Linux-system.

Trin 1

Download og installer Autopackage på din computer. Det gratis Autopackage-værktøjsprogram kan downloades fra Autopackage-webstedet. For at installere skal du klikke på installationsikonet og følge installationsvejledningen på skærmen.

Trin 2

Søg efter den computer, hvor pakkefilerne er gemt på computerens harddisk. Højreklik på navnet på pakkefilen. Vælg "Egenskaber" i pop op-menuen, der vises for at åbne dialogboksen "Egenskaber" i pakken.

Trin 3

Klik på fanen "Tilladelser". Marker det øverste felt i vinduet, der siger "Udfør" eller "Udfør", og klik enten på "OK" eller "Luk" for at lukke dialogboksen og få ændringen til at træde i kraft.

Trin 4

Åbn pakkefilen. For at åbne filen skal du enten dobbeltklikke på filikonet eller højreklikke på ikonet og vælge "Åbn" i menuen.

Vælg enten "Vis" eller "Kør" filen i "Kør eller vis" -feltet, der kommer op. Hvis du vælger "Skærm", får du vist indholdet af filen, men opsætningen startes ikke. Hvis du vælger at køre, starter installationsprocessen for pakkefilen og fører dig igennem processen med installation af programmet på computeren.