Historien om de første 3D-videospil

De tidligste videospil blev udviklet i slutningen af ​​40'erne og derefter i 50'erne og omfattede meget grundlæggende spil som "Tennis for to" og "Tic Tac Toe." I løbet af 60'erne "Spacewar!" blev udviklet, hvilket var et af de første videospil, der blev distribueret. Teknologien avancerede hurtigt i løbet af det følgende årti, da 70'erne oplevede fremkomsten af ​​Arcade og første generations videospilkonsoller. Dette årti så også de første forekomster af, hvad der ville blive 3D-videospil.

1974 og oprindelsen af ​​3D

I 1974 begyndte "Maze War" og "Spasim" (forkortelse for Space Simulation) begge tidligt at eksperimentere med 3D-spil. I "Spasim" fløj du mellem rumnetværk og så også andre spillere flyve rundt. "Maze War" satte forrang for alle first person shooters, der ville følge. I "Maze War" kunne du bevæge dig fremad, baglæns, venstre og højre og skyde. Som med de fleste efterfølgende skydespil fik du point ved at dræbe en fjende og tabte point ved at blive dræbt.

1980'erne

I 80'erne oplevede stigningen i pseudo-3D-grafik, hvor spilprogrammerere brugte enten fysiske grafiske fremskrivninger for at give en illusion af 3D eller bruge grundlæggende 3D-spilmiljøer, begrænset til et 2D-plan. Pseudo-3D er også kendt som 'to og en halv dimensionel.' Det første hjemmecomputer 3D-spil blev udgivet i 1981 kaldet "3D Monster Maze."

3D racerspil

I løbet af 80'erne begyndte racerspil at bruge en bageste position bag kameraet. Mens andre 3D-teknologier var hurtige til at komme videre, overlevede dette system i racerspil længe efter, at slutningen af ​​90'erne skiftede til ægte 3D som den foretrukne visning for genren. Det første eksempel på dette var Namcos "Pole Position".

1990'erne og First Person Shooters

Førstepersonsskyttere var konstant ved at udvikle mulighederne for 3D-teknologi. "Wolfenstein 3D" var et af de første videospil, der indeholdt teksturkortlægning, hvor grafiske strukturer vikles rundt om 3D-objekter. I midten af ​​90'erne introducerede 3dfx Interactive billige 3D-accelerator-grafikkort. Spil som "Quake" og efterfølgende spil ved hjælp af "Quake" -motoren var først til at drage fordel af denne nye let tilgængelige teknologi.

Den femte generation af spilkonsoller

Mod slutningen af ​​90'erne markerede den femte generation vendepunktet mod rigtige 3D-spil. Med fremkomsten af ​​spil som "Super Mario 64" og "Sonic Adventure" var alle videospil rettet mod 3D-markedet, som kun first person shooters og kørespil havde forsøgt før. Denne ændring blev mødt med teknologiske fremskridt og især skift fra patron til disk på hjemmekonsolemarkedet. Dette tillod meget større, fuldt 3D-verdener, der stadig eksisterer et årti senere.