Sådan tømmes papirkurven automatisk i Mac OS efter 30 dage

For de Mac-brugere, der ofte dumper genstande i papirkurven, men glemmer at tømme den regelmæssigt, kan du aktivere en ny funktion i MacOS, som gør det muligt for papirkurven automatisk at tømme sig selv efter 30 dage. Dette kan være en særlig flot funktion, hvis din papirkurv konstant opblussen og optager meget lagerplads, da de filer, der fjernes, fjernes selv efter den forløbne tidsperiode.


Denne automatisk tomme papirkurvenfunktion kræver MacOS Sierra 10.12 eller nyere. Tidligere versioner af Mac OS har ikke evnen til automatisk at fjerne elementer fra papirkurven.

Fjern artikler fra papirkurven automatisk efter 30 dage i MacOS

  1. Fra Finder i MacOS, gå til "Finder" menuen og vælg "Preferences"
  2. Gå til fanen "Avanceret" og markér afkrydsningsfeltet "Fjern poster fra papirkurven efter 30 dage"
  3. Afslut fra Finder-præferencer

Når denne funktion er blevet aktiveret, vil enkelte elementer i papirkurven i Mac OS i det væsentlige have en 30 dages timer, hvor de tæller ned, indtil de automatisk slettes. Med andre ord vil hver fil slette sig automatisk efter 30 dages afsendelse individuelt, hvis papirkurven ikke tømmer sig selv en gang hver 30. dag.

Du kan også manuelt tømme papirkurven også.

Dette har ingen indvirkning på papirkurven bortset fra at slette indholdet automatisk, for emner og filer, der endnu ikke skal slettes, kan du stadig bruge Put Back-funktionen, og du kan også stadig bruge funktioner som Slet Umiddelbart, hvis du ikke vil vent på de 30 dage, der forsvinder, til at affald permanent.

Husk, at det er irreversibelt at ødelægge en fil, hvis du fjerner en fil, du ikke har til hensigt at slette, vil den gå væk, medmindre du har lavet sikkerhedskopier med Time Machine eller på anden måde.

Som normalt, hvis du beslutter dig for, at du ikke vil have denne funktion i brug, kan du deaktivere den senere.

Stop Emptying Trash automatisk i MacOS

  1. Fra Finder i MacOS, gå til "Finder" menuen og vælg "Preferences"
  2. Fra fanen "Avanceret" fjerner du afkrydsningsfeltet ud for "Fjern poster fra papirkurven efter 30 dage"

Nogle brugere kan muligvis have aktiveret denne funktion utilsigtet under første MacOS-opsætning, eller når du konfigurerer nogle af de forskellige andre funktioner på Mac'en.

Funktionen ligner sletningen efter 30 dages funktion i iOS Photos Nyligt slettet album, hvor billederne placeres i en sletningskø og derefter fjernes automatisk, når tiden er løbet tør.