Sådan Batch Konverter DOCX-filer til TXT-format med textutil i Mac OS X

Mac'en indeholder et fantastisk kommandolinjeværktøj kaldet textutil, som giver mulighed for konverteringer af hurtigtekstfilformat, hvilket betyder, at næsten enhver tekst- eller tekstdokumenttype oversættes til en anden. Vi har diskuteret tekstutil til en række anvendelser, men det har typisk været for engangskonverteringer af en bestemt fil til en ny filtype. Denne gang vil vi fokusere på batch konvertere en gruppe af filer, der er i det fælles Microsoft Office "DOCX" format, som stort set er en komprimeret XML-version af en klassisk Office DOC-fil, til et enkelt TXT- eller RTF-filformat, hvilket har større kompatibilitet.

Fordi textutil er et kommandolinjeværktøj, skal brugerne være lidt komfortable ved at bruge terminalen inden du dyker ind. Dette afspejles i de første eksempler, der vises for dem, der kender kommandolinjen godt nok. Hvis du er ny, vil vi forsøge at gøre det nemt nok, at næsten alle på alle niveauer med Mac OS X skal kunne følge med.

Batch Konvertering DOCX til TXT / RTF med textutil

For dem, der er dygtige til at bruge kommandolinjen, er syntaksen, der er nødvendig for batch docx til txt eller rtf-filkonvertering, som følger:

Konverter DOCX til TXT :

textutil -convert txt /path/to/DOCX/files/*.docx

Konverter .docx til .rtf :

textutil -convert rtf /path/to/docx/files/*.docx

"-convert txt" eller "-convert rtf" -flaget fortæller tekstutil at konvertere filerne til det givne format, og resten af ​​kommandostrengen er simpelthen en vej til de pågældende filer. Derefter bruges et wildcard * med .docx filudvidelsen til at fortælle tekstutil at konvertere alt i den angivne mappe.

De frisk konverterede rtf- eller txt-filer vises i samme mappe som de originale .docx-filer, de originale dockefiler bliver ikke overskrevet eller ændret. Det er det, du er helt klar. Tydeligvis er txt-filformatet mere universelt læsbart end RTF, men RTF-filer opretholder en vis formatering bedre end Txt. Brug alt efter hvad der er nødvendigt, eller afhængig af kompleksiteten af ​​de pågældende docx filer.

Batch Konvertering DOCX til TXT til Mac Terminal Newbies

Hvis ovenstående var over hovedet, skal du ikke bekymre dig, du kan gøre processen lidt nemmere ved at bruge en kombination af Finder og Terminal takket være udskrivningen af ​​fuld sti:

  1. Naviger i Finder-filsystemet til det bibliotek, hvor docx-filerne er placeret, som skal konverteres, eller træk den docx-indeholdende mappe til skrivebordet
  2. Åbn Terminal-applikationen, der findes i / Programmer / Hjælpeprogrammer /
  3. Indtast følgende kommandosyntax, tilføj et mellemrum i slutningen af ​​'txt', men ikke ramt tilbage endnu:
  4. textutil -convert txt

  5. Gå tilbage til Finder, træk og slip nu den docx indeholdende mappe i terminalvinduet for at udskrive den fulde katalogvej ind i terminalen
  6. Tilføj i slutningen af ​​katalogvej "* .docx" uden citaterne, den resulterende kommandostreng på terminalprompten skal se sådan ud:
  7. textutil -convert txt ~/Desktop/MyDocxFiles/*.docx

  8. Træk tilbage for at fuldføre batchkonvertering

De nye .txt-filer vises næsten øjeblikkeligt i samme mappe som de originale .docx-filer, de har endda samme filnavn med undtagelse af den nye filformatudvidelse. Hvis du ikke kan fortælle den gamle fil fra de nye filer fra hinanden, skal du sørge for at filformatudvidelser er sat til synlige i Mac Finder for nemt at vise forskellen.

Tak til James Harvard for tip ideen.