Sådan laver du Flash-spil

Elementer, du har brug for

  • Flash-program

  • Flash MX professionel software

Adobe Flash-softwaren bruges generelt til at animere korte tegnefilm eller tilføje interaktivitet til individuelle websteder. Dens alsidige ActionScript-skriptsprog og evnen til at tegne sin egen grafik gør det også til den perfekte mulighed til programmering af spil, der vil blive spillet online via en webbrowser.

Skriv eller tegn et overordnet koncept til spillet, inklusive alle de forskellige handlinger, som spilleren kan foretage, den grafik, du har brug for, og et mål, der skal afsluttes for at vinde spillet.

Design de vigtigste komponenter i dit spil, inden du begynder kodningen, så du har et springbræt at arbejde fra og en logisk rækkefølge at følge, når du opretter de forskellige aspekter af programmet. Find ud af, hvilke klasser og funktioner du skal programmere for at få de forskellige dele af dit spil til at fungere sammen.

Åbn Flash MX Professional-programmet ved at dobbeltklikke på skrivebordsikonet eller ved at åbne Start-menuen og klikke på "Programmer".

Brug animationsfunktionerne i Flash-programmet til at tegne de grafiske objekter i spillet, eller importer din egen skræddersyede grafik fra et andet program.

Kod de standardfunktioner og klasser, du skal ringe til flere gange i løbet af spillet, som visning og flytning af grafiske objekter og ændring af en score eller antal resterende liv.

Brug en "Hvis derefter" -sløjfe til at køre kontinuerligt, mens spillet er i gang, der bekræfter, om genstande stadig skal trækkes til skærmen.

Få adgang til "ActionScript" -delen af ​​Flash-softwaren for at udskrive specifikke begivenheder i spillet, såsom visning af tekst eller ændring af niveauer.

Gem dit projekt, og spil det på din egen computer for at teste det for fejl.

Gå tilbage gennem din kode, og ret eventuelle fejl, der kan forårsage uventede nedbrud eller spilproblemer efter test.

Eksporter dit spil til et websted, så andre mennesker kan spille det.

Tips

Mange websteder med et stort seerskab er vært for flash-spil gratis eller mod et mindre gebyr.