Hvordan kan jeg få min Sprint-telefon til at arbejde for Metro PCS?

Selvom Sprint PCS giver landsdækkende dækning og et stort udvalg af mobiltelefoner, er det ikke den mest økonomiske mobiltelefonudbyder på markedet. MetroPCS, en anden mobiludbyder, der bruger den samme type netværk, er en billigere mulighed for kunder, der ikke har brug for landsdækkende dækning eller det nyeste mobiltelefonhåndsæt. Hvis du vælger skiftet til MetroPCS fra Sprint PCS, kan du tage din mobiltelefon med dig, men du skal installere den korrekte programmering på håndsættet.

Log ind på MySprint på din computers webbrowser. Klik på "Mine onlineværktøjer" øverst på siden, og klik derefter på "Sprint Mobile Sync" i pop op-menuen, der vises. Åbn funktionen Eksportkontakter på siden Mine kontakter. Klik på "Eksporter kontakter", søg efter en sikker placering på din computer, og klik på "Gem".

Kontroller, at din Sprint PCS-telefon er kompatibel med MetroPCS-netværket. (Se reference 2) Find den nærmeste MetroPCS-butik, og kontroller, at de leverer MetroFLASH-tjenester på det sted.

Tag din Sprint PCS-telefon ind i MetroPCS-butikken. Forklar, at du skal bruge din telefon til at blinke og aktiveres på MetroPCS-netværket. Betal eventuelle gebyrer forbundet med disse tjenester.

Log ind på MetroBACKUP fra MetroPCS-webstedet. Åbn importkontaktfunktionen, og følg skærmbeskederne for at uploade den sikkerhedskopifil, du oprettede i trin 1. Download MetroBACKUP til din mobiltelefon ved at klikke på ikonet fra dit håndsæt. Følg vejledningen på skærmen for at gendanne disse kontakter til dit håndsæt.

Kontakt Sprint PCS for at annullere din servicekontrakt med dem. Betal eventuelle gebyrer forbundet med aflysning.

Advarsler

Nogle af MetroPCS-funktionerne fungerer muligvis ikke på din nyligt blinkede mobiltelefon, afhængigt af telefonmodellen. Kontakt MetroPCS kundeservice, hvis du har spørgsmål om, hvilke funktioner der vil og ikke vil være tilgængelige for dig efter at have blinket og aktiveret din telefon.