Sådan slettes en e-mail-konto fra Mac OS X

Mac-brugere, der er afhængige af Mail-appen i Mac OS X til håndtering af e-mail, må muligvis slette en bestemt e-mail-adresse fra programmet og deres Mac. Dette er almindeligt, når en e-mail-adresse er ændret eller ikke længere er i brug, uanset om det er en arbejds-e-mail eller en personlig konto.

Bemærk, at du ved at slette en e-mail-konto fra Mac og Mail-appen også slette alle de e-mails, der er knyttet til den pågældende konto, fra Mail-appen. Hvis du vil slette alle e-mails uden at slette kontoen i Mail til Mac OS X, kan du gøre det med disse instruktioner i stedet, som bevarer kontoen til brug, men sletter alle e-mails, der er knyttet til den.

Sådan fjerner du en mailkonto fra Mac OS X

Dette vil helt slette en e-mail-adresse og en e-mail-konto fra Mac'en, herunder alle indstillinger for e-mail-kontoen og fjerne alle tilknyttede e-mails fra Mail-appen i Mac OS X.

  1. Træk ned Apple-menuen og vælg 'Systemindstillinger'
  2. Vælg "Internet-konti"
  3. Vælg den e-mail-konto, du vil slette fra Mac, fra listen
  4. Med den valgte e-mail-konto skal du klikke på [-] minus-knappen (eller trykke på Slet-tasten på tastaturet)
  5. Bekræft, at du vil fjerne e-mail-kontoen, og alle de tilhørende e-mails og kontoindstillinger fra Mac'en, herunder fra Mail-programmet
  6. Kontoen forsvinder fra listen, og alle tilhørende e-mails og indstillinger fra e-mail-adressen forsvinder også. Du kan gentage med andre e-mail-konti efter behov

Dette fjerner e-mail-kontoen, tilhørende e-mail-kontoindstillinger og alle tilknyttede e-mails. Du vil ikke længere kunne e-maile fra den e-mail-adresse igen (medmindre du opsætter den igen, forudsat at selve kontoen stadig er aktiv).

Hvis du sletter en e-mail-konto, kan det være nyttigt, når en adresse ikke længere er nødvendig eller i brug, men det kan også være nyttigt, hvis du har besluttet at afværge Mail app til fordel for at bruge en anden standard e-mail-klient, uanset om det er Gmail fra internettet eller en anden desktop app som outlook.

Hvis du fjerner e-mail-kontoen, fordi den ikke længere er aktiv eller ikke længere er nødvendig, kan du også slette e-mail-kontoen fra en hvilken som helst iPhone eller iPad, hvor den også bruges. Ligesom Mac OS X sletter også en e-mail-konto fra iOS også de tilhørende e-mails og indstillinger.