Serveradministrationsopgaver

En karriere som serveradministrator kan være udfordrende og givende. En serveradministrator er ansvarlig for drift og vedligeholdelse af en kontorserver eller et netværk. I de fleste virksomheder arbejder en serveradministrator i IT-afdelingen og har mange roller og ansvarsområder.

grundlæggende krav

En serveradministrator har mange jobfunktioner, der varierer fra en organisation til en anden. Generelt er serveradministratorer dog ansvarlige for installation, support og vedligeholdelse af et computersystem eller en server. Centraliserede servere er datakilder for en virksomhed, og det er afgørende at sikre, at de kører problemfrit. At undgå servernedetid gennem planlagt vedligeholdelse, sikre serversikkerhed og hjælpe personale med at oprette forbindelse til serveren er alle vigtige opgaver for serveradministration. Sikkerhedskopiering af serverdata er også en pligt for serviceadministrationspersonale.

Projektledelse og tilsyn

Andre jobfunktioner kan omfatte systemrelateret projektstyring, tilsyn og træning af personale, der arbejder med computere, fejlfinding af serverfejl og rådgivning om problemer, der er for komplekse til teknisk support. Dette kan involvere grænseflade med både nybegyndte computerbrugere og med avanceret teknisk support og computersalgspersoner. Således skal de inden for serveradministration være i stand til at forklare computerbrug og funktion på et niveau, som lægmanden kan forstå. De skal også klare mere tekniske aspekter af serveradministration.

Ledelsesopgaver

Serveradministratorer skal ofte administrere serveroperativsystemet, opretholde integriteten af ​​serverens ydeevne, installere og konfigurere ny software og opdateringer, foretage fejlfinding af eventuelle problemer og opdatere brugerkontooplysninger (tilføj / slet brugere og nulstil adgangskoder). De skal også udføre rutinemæssige sikkerhedskopier; integrere nye teknologier administrere netværk og anvende opdateringer, programrettelser og konfigurationsændringer til operativsystemet.