Sådan tester du et VoIP-opkald (6 trin)

Voice over Internet Protocol (VoIP) bruger internettet til at dirigere telefonopkald. Du kan foretage og modtage telefonopkald ved hjælp af VoIP. En ting at huske på er, at VoIP-signaler er digitale. Signalet konverteres til analogt, før det når en ældre berøringsfarvetelefon. Det digitale VoIP-signal komprimeres også for at spare båndbredde. På grund af komprimering og digital til analog konvertering kan VoIP-opkald muligvis mislykkes. Kvalitet på VoIP-opkald kan være utilfredsstillende. Der er et par standard måder at teste VoIP-opkald på.

Test et udgående VoIP-opkald

Trin 1

Ring til en ven eller et familiemedlems telefon. Dette tester, om du kan ringe op, og du kan spørge, hvordan du lyder.

Trin 2

Foretag et telefonopkald til ethvert Interactive Voice Response (IVR) -system. Googles søgningsnummer 1-800-GOOG-411 er en fremragende test. Googles IVR bruger stemmegenkendelse til at dirigere dit opkald. Hvis IVR ikke kan forstå, når du taler tydeligt, kan der være et lydproblem. Enhver IVR, der bruger stemmegenkendelse, kan erstattes i denne test.

Ring til dig selv på telefonsvarer. Du kan ringe til din egen telefonsvarer, efterlade en besked og ringe tilbage fra et andet nummer for at kontrollere både forbindelsen og kvaliteten.

Test et indgående VoIP-opkald

Trin 1

Bed en ven eller et familiemedlem om at ringe til dig fra en anden telefon. En assistent kan fortælle dig, om opkaldet forbinder, og hvordan lydkvaliteten lyder.

Trin 2

Ring til et ekkonummer. Tal og lyt til dig selv ekko tilbage. Dette er nyttigt til diagnosticering af problemer med lydkvaliteten. Et nummer, der vides at fungere som en VoIP-ekkotest, er 909-390-0003. Ingen siger hej, men hvis du venter et par sekunder, kan du tale og lytte til dig selv ekko tilbage.

Ring til dig selv fra en anden telefon. Denne test kan fortælle dig, om din VoIP-telefon accepterer indgående opkald. Det er lidt sværere at teste lydkvaliteten på grund af potentiel feedback.