Sådan stopper du andre enheder, der ringer, når iPhone får et telefonopkald

Hvis du har flere enheder, der kører iOS 8 og bruger det samme Apple ID, har du sikkert bemærket, at et indgående telefonopkald ringer på hver enkelt enhed på samme tid. Med andre ord vil et indgående telefonopkald ikke kun ringe til din iPhone, men også enhver anden iPad, iOS-enhed eller Mac, hvis den kører OS X Yosemite. Selv om denne funktion kan være praktisk og gøre det meget mindre sandsynligt, at du nogensinde vil gå glip af et telefonopkald, kan det også være en gener, hvis du har et skrivebord fyldt med hardware, der hele tiden suger sammen.


For at stoppe iPhone fra at ringe dine andre enheder med et indgående telefonopkald, skal du besøge Indstillingerne på iPhone, som har den cellulære forbindelse, der oprindeligt modtog telefonopkaldet. Du kan også vælge at deaktivere ringningsfunktionen på andre enheder selektivt, hvis du bare vil vælge en enkelt enhed. Her er hvad du vil gøre:

  1. Åbn appen Indstillinger på iPhone og gå til "FaceTime"
  2. Skift kontakten til "iPhone Cellular Calls" og vip den til OFF-positionen
  3. Afslut fra indstillinger som normalt

Dette sætter en stopper for funktionen for flere enhedsopkald.

Det er værd at nævne, at hvis du slår denne funktion fra, kan du ikke foretage telefonopkald fra din Mac eller en anden iOS-enhed ved hjælp af din iPhone-mobilforbindelse. På trods af at du er i FaceTime-indstillingerne, har den ingen effekt på standard FaceTime-lydopkald lavet af en Mac eller FaceTime VOIP fra iOS, og FaceTime-videochat fungerer stadig som normalt.

Separat kan du vælge at deaktivere iPhone-opkaldsfunktionen på Mac'en.

Husk, at der er en fysisk nærhedsgrænse med denne funktion, så hvis du er mange miles væk fra dine andre enheder, vil din iPhone ikke ringe den hardware, der er tilbage på dit kontor eller hjemme. Apple hentyder til dette i indstillingerne med omskifteren, som beskriver funktionen som følger: "Brug din iPhone-mobilforbindelse til at foretage og modtage opkald på enheder, der er logget ind på din iCloud-konto, når de er i nærheden og på Wi-Fi."