5 cd kommando tricks Alle kommandolinie brugere bør vide

Et af de mest almindelige kommandolinjeværktøjer er 'cd', som står for ændringsmappe, og som du sikkert ved, bruges til at navigere i mapper og skifte mellem en mappe eller en anden i filsystemet. For dem, der bare lærer og begynder at gøre sig bekendt med Terminal- og kommandolinjen, er der fem tricks til den ellers enkle cd-kommando, der garanteres at gøre dit liv lettere ved kommandoprompten.

1: Gå tilbage

"Go Back a Directory" -tricket kan tænkes som en tilbage-knap til kommandolinjen, fordi det ikke betyder noget, hvad din pwd (nuværende arbejdskatalog) er, det vil altid tage dig tilbage til hvor du var umiddelbart før nuværende katalog.

cd -

Prøv det selv, navigere til en dyb mappestruktur og skriv cd - for at hoppe tilbage til hvor du var. Du kan gentage kommandoen for at fortsætte frem og tilbage, i det væsentlige at bytte to katalogplaceringer.

2: Gå hjem

Du kan øjeblikkeligt vende tilbage til dit hjemmekatalog med følgende:

cd

Denne kommando forudsætter, at din CDPATH er indstillet til standardbanen i din hjemmekatalog (mere om det i et øjeblik), men hvis det ikke er, kan du altid stole på tilden i stedet for at hoppe tilbage til hjemmemappen:

cd ~

3: Gå til moderselskabet

Har du brug for at gå i mappen med den aktuelle mappe? Det er kendt som overordnet mappe, og du kan øjeblikkeligt springe der ved at bruge følgende kommando:

cd ..

Ligesom cd-tricket kan du løbende bruge cd .. for at fortsætte med at gå til den nuværende mappeforælder, hvis du fortsætter med at skrive det, vil du til sidst ende i rodmappen.

4: Gå til rod

Har du brug for at gå til selve basen af ​​filsystemet? Det er hvad fremadrettet skråstreg er for:

cd /

Let nok.

5: Skift midlertidigt CD-stien fra hjemmet til andre steder

Gør du meget arbejde i en dybt begravet sti og vil have den dybe vej til midlertidigt at være den nye standardplacering, når du skriver 'cd'? Brug denne:

CDPATH=/Path/To/New/Directory/Somewhere/Deep/

Ved at gøre dette ændres kun cd'en og har ingen indflydelse på 'cd ~' for hurtigt at navigere tilbage til hjemmemappen. Glem ikke at skifte det tilbage til hjemmesiden, når du er færdig:

CDPATH=~

Genstart typisk vil også skifte det tilbage til standard home directory placering også, men hvem vil gøre det, hvis du ikke skal?

Gå ikke glip af resten af ​​vores kommandolinje-tricks, vi har masser for brugere af alle kvalifikationsniveauer, uanset om du er en terminal nybegynder eller ret avanceret.