Sådan spiller du ROMS på en Nintendo DS

Nintendo DS er hjemsted for kommercielle videospil af alle genrer. Desuden yder det omfattende support til hjemmebryggede ROM'er, som er open source, gratis spil designet af uafhængige udviklere. Imidlertid har Nintendo DS ikke en indbygget metode til at få adgang til sådanne ROM-filer. Heldigvis kan du bruge et af mange tilbehør fra tredjeparter til at spille sådanne ROM'er med succes.

Få et flashmediekort. Disse kort giver dig mulighed for at afspille flere filtyper, inklusive videoer, musik og hjemmebryggede ROM'er. R4 og M3 flash-kort er populære valg til sådanne formål. De er typisk udstyret med en ekstern MicroSD-chip og en computerkortadapter. Ellers skal du købe disse to varer separat fra din lokale detailbutik.

Indsæt MicroSD-chip i computerkortadapteren, og tilslut den derefter til en computerens USB-port.

Få flashmediekortets enhedsdrivere fra den respektive kilde. Også kendt som kortets firmware, gør det muligt at genkende homebrew-ROM'er og andre filer af flashkortet.

Start "Denne computer" fra Windows "Start" -menuen. Klik på posten "Removable Disk", der repræsenterer MicroSD-chippen.

Flyt de downloadede enhedsdrivere til chipens øverste niveau. Eventuelt skal du klikke på menuen "File", vælge "New Folder" og oprette en mappe til at gemme dine ROM-filer. Ellers skal du også flytte alle ROM'er til det øverste niveau af lagerenheden. Bemærk, at du kan bruge Windows standard kopi-og-indsæt-procedure.

Placer MicroSD-chippen i medieflash-kortets indbyggede hukommelsesstik. Indsæt flash-kortet i din Nintendo DS. Initialiser konsollen, og vælg sektionen "Spil" i flash-kortets hovedmenu. Vælg den valgte ROM, og tryk på "Start" for at starte den.