Sådan scannes QR-koder med iPhone eller iPad i iOS 11

IPhone og iPad indeholder nu native QR-kodelæsning bygget direkte ind i kameraappen, så du kan scanne QR-koder hurtigt ved hjælp af en iOS-enhed og uden at skulle downloade nogen tredjeparts software.

QR-koder findes almindeligt i omverdenen, de ser typisk ud som en firkant af nogle spredte pixelerede sorte blokke mod en hvid baggrund, og de bruges ofte til at omdirigere folk til websites, information om produkter eller tjenester, downloade apps eller medier, blandt andre funktioner.


For at iPhone eller iPad skal have indbyggede QR-scanningskapaciteter, skal du bruge iOS 11 eller nyere på enheden. Hvis du ikke har iOS 11, men du stadig vil scanne QR-koder, kan du scanne QR-koder med Chrome eller med tredjepartsapps. Ud over det er det bemærkelsesværdigt nemt at bruge funktionen.

Sådan læses QR-koder på iPhone eller iPad

Sådan læses QR-koder i iOS med den oprindelige QR-kode scanningskapacitet.

  1. Åbn kameraprogrammet på iPhone eller iPad, eller træk for at åbne kameraet fra skærmen til enhedslås
  2. Peg kameraets søger på QR-koden, du vil scanne
  3. Hold kameraet stabilt et øjeblik, indtil der vises en lille besked øverst på skærmen, der viser handlingen af ​​den scannede QR-kode og tryk på den pågældende meddelelse for at udføre handlingen (besøg et websted, en appbutik osv.)

Bemærk, at du ikke behøver at trykke på optagelses- eller lukkerknappen, bare ved at pege på kameraet og holde det stabilt ved QR-koden, er tilstrækkeligt til at læse det med iPhone eller iPad.

I eksemplet her bruges en QR-kode til at lede QR-kode scanneren til en hjemmeside (osxdaily.com), og dermed trykke på meddelelsen øverst på skærmen åbner hjemmesiden i Safari på iPhone eller iPad.

Prøv det selv, det er meget enkelt. Hvis du vil have en prøve QR-kode, der skal scannes til test, skal du prøve at åbne dit iPhone eller iPad-kamera (med iOS 11 eller nyere installeret på enheden) og derefter pege på det på dette billede på skærmen:

Du vil snart se en advarsel pop-up nær toppen af ​​skærmen, og tapping på, der vil åbne denne hjemmeside.

De største potentielle hindringer for scanning af QR-koder med en iPhone eller iPad er som regel den belysning, hvor QR-koden er placeret, eller hvis kameraet er ustabilt og sløret. I begge tilfælde vil QR-koden ikke blive identificeret eller læst korrekt. Bare hold kameraet stabilt og sørg for, at der er nok lys på QR-koden, og det skal fungere fint.

Hvordan kan jeg lave en QR-kode?

Det næste indlysende spørgsmål er, hvordan du laver dine egne QR-koder. Heldigvis er der mange gratis tjenester og apps til at gøre dette, et eksempel er et websted kaldet "GoQR.me" og en anden er Scan.me ", de er begge fri til at bruge via internettet og enkle at bruge.

Som tidligere nævnt, hvis du ikke har iOS 11 eller nyere på iPhone eller iPad, men du stadig ønsker at scanne QR-koder, kan du bruge Chrome til iOS til at scanne dem (ja webbrowseren) eller en tredjeparts app som Scan.