Har Apple inspireret Google? Google Instant er Spotlight til internettet

Der er en masse hooplah i webverdenen om Google Instant, og det er evnen til øjeblikkeligt at vise søgeresultater, mens du skriver dem. Er Google Instant virkelig så nyt og revolutionerende som det hævdes at være? Ja og nej. Ja til internettet og nej til databehandling. Du ved, hvilken anden fremtrædende søgemaskine har leveret øjeblikkelige og prædiktive søgeresultater baseret på brugerindgang? Apples helt egen Spotlight.

Spotlight: Den oprindelige øjeblikkelige søgemaskine

Spotlight kom først op i 2005, da Mac OS X 10.4 kom ud, og det var lige så imponerende som det er nu; skriv noget, og resultaterne vises straks og ændrer sig, da din forespørgsel fortsætter med at blive bygget. Spotlight er så vidt jeg ved, den originale "øjeblikkelige" søgemaskine, det er lige tilfældet indbygget i skrivebordsmiljøet i stedet for internettet, og dets funktion blev bevist der for fem år siden.

I dag er det lige så nyttigt, jeg bruger Spotlight hele tiden til at finde bogstaveligt noget på min Mac eller iPhone, det gør det til en utrolig applikationsstarter, og med alle søgemaskinerne kan du grave helt dybt ind i dit filsystem og finde næsten alt.

Google Instant: Inspireret af Apple Spotlight?

Det er ingen hemmelighed, at på trods af den voksende rivalisering mellem de to virksomheder, er tonsvis af Googlers Apple-fans (og omvendt). Apple og Google er de to førende tech titans lige nu (Microwho?) Og kører alle former for teknologisk innovation fra internettet til mobile platforme. Så her er min personlige teori om Google Instant: nogle Googler gik på arbejde som sædvanligt, udviklede på deres Mac og brugte Spotlight til at finde nogle begravet dokumenter. En lyspære rammer Hvad hvis vi lavede Googles søgeindeks som dette? . Måske startede det som en af ​​Googles berømte 20% -projekter, eller måske var det Sergey Brin eller Larry Page selv, der tænkte på det, hvem ved det, men jeg ville ikke blive overrasket, hvis Apples egen Spotlight inspirerede, hvad der blev Google Instant.

Spotlight vs Instant: Forskellige platforme, samme oplevelse

Hvis du sammenligner funktionaliteten i Apple Spotlight og Google Instant, er det praktisk talt identisk. Selvfølgelig er resultaterne forskellige, men også platformen og indholdet, der søges:

Er den øverste hit altid, hvad du vil have? Nej. Har du meget hurtige søgeresultater, tilbyder du en god brugeroplevelse? Ja. Apple regnede med dette først, herunder en søgemaskine på OS-niveau lige ind i kernen i deres brugeroplevelse. Spotlight er nu et vigtigt element i Mac OS X og iOS. Google fulgte suite med Google Instant, og helt sikkert mange andre vil følge, det er en ingen brainer.

Jeg har brugt Google Instant i omkring en uge nu og andre end nogle af de utilsigtede (eller simpelthen rare) forslag, jeg tror, ​​det gør for en hurtigere søgeoplevelse. Min eneste klage er, at den sætter for stor tillid til Googles algoritme, som mens anstændigt ikke er perfekt - ingen eksisterende algoritme kan læse dit sind eller vide præcis, hvad du leder efter. Ofte skal du bare grave dybere ind i en søgning og se på mange andre resultater for at finde de oplysninger, du rent faktisk søger efter (lyder meget som Spotlight også, ikke?).

Inspiration & Innovation: en tovejsgade

Så inspirerede Apple Apple til Google? Jeg tror det, jeg tror de ofte gør (Google Tablet, iPhone & Android, osv.). Apple er løbende på forkant med teknologien, og hele teknologibranchen følger i deres fodspor, prøveudtagning ideer her og der og gøre det til deres eget.

Dette er en tovejsgade, Apple gør uden tvivl det samme og låner gode ideer fra andre gode virksomheder (App Store, iAds og Google Ads, iBookstore og Delicious Library osv.). Hvis noget er en god ide, og det giver en god oplevelse, hvorfor ikke replikere det?

Bemærk: Bare for at sige det åbenlyse her, er dette virkelig et Op / Ed-stykke. Bortset fra at se på de indlysende ligheder mellem Google Instant og Apple Spotlight, er der intet bevis for, at man er baseret på den anden, eller at Google blev inspireret af Apple, endsige at spise is.