"MACDefender" Malware målretter Mac OS X brugere - Sådan beskytter du mod og fjerner det

En ny malware-trussel er blevet identificeret for Mac-brugere, appen hedder MACDefender, og den forkæler sig som antivirusprogram til Mac OS X. Malware forsøger at installere sig selv gennem kapacerede websteder, og trusselsniveauet betragtes som lavt, alligevel er alle Mac-brugere bør være opmærksom på den potentielle trussel og tage skridt til at undgå et potentielt problem.

2 enkle trin til beskyttelse mod MACDefender

Der er to nemme måder at undgå at blive ramt af MACDefender:

1) Hvis du ser ovenstående "MACDefender Setup Installer" guiden når som helst mens du surfer på internettet, skal du IKKE klikke for at installere programmet

2) Deaktiver automatisk fil åbning i Safari
Hvis du bruger Safari som din standardwebbrowser, skal du sørge for at deaktivere automatisk åbning af sikre filer efter download:

  • Åbn Safari-menuen, og træk ned til Indstillinger (eller tryk på Command + for at starte dem)
  • Se på bunden af ​​fanen Generelt og afmarker feltet ud for "Åbn" sikre filer efter download "

Hvis du er bekymret for at en Mac er blevet smittet af MACDefender, skal du se efter og fjerne malware:

Kontroller og fjern MACDefender Malware

Du kan kontrollere, om du er blevet smittet med MACDefender-malware, og fjern det ved at gøre tre ting:

  1. Start aktivitetsovervågningsværktøjet til opgavehåndteringsværktøjet (placeret i / Programmer / Hjælpeprogrammer /), og klik for at sortere processer efter 'Navn' og se efter MACDefender eller MacDefender.app - hvis denne proces kører, skal du vælge processen og derefter dræbe den.
  2. Åbn Systemindstillinger, klik på Konti, og vælg fanen "Login Items", søg nu efter MACDefender eller en usædvanlig post på listen. Hvis der er fundet noget, skal du vælge det og trykke på knappen "-" for at slette det fra login-listen.
  3. Åbn din applikationsmappe (/ Applications /) og kig efter MACDefender eller MacDefender og slet applikationen

I den ulige begivenhed, som du har MACDefender og ovenstående tre trin, fjernede du ikke appen, følg denne vejledning for at spore alle login og boot scripts og applikationer. Det kan skjule andetsteds, selvom der ikke findes nogen rapporter herom.

Hvis du er nysgerrig, kan du læse mere om MACDefender og hvordan det maskerer sig selv som antivirusprogram på Integos blog, de opdagede malware, og de tilfældigvis skaber ægte antivirusprogram til Mac.