Toshiba-harddiskdiagnosticeringsværktøjer

Toshiba-computere leveres med en række diagnostiske værktøjer, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der foregår, når din harddisk støder på problemer. Forskellige modeller kan indeholde forskellige værktøjer, så for at finde ud af, hvilke emner der er installeret på din Toshiba-computer, skal du se i "TOSHIBA" -mappen i listen over programmer under menuen "Start". Åbn mappen "Hjælpeprogrammer". Alle diagnostiske og andre værktøjsværktøjer fra Toshiba findes i denne mappe.

PC Diagnostic Tool

Toshiba PC Diagnostic Tool diagnosticerer en lang række hardwareproblemer, herunder problemer med din harddisk. Det hjælper dig ikke med at løse disse problemer, men du kan køre selektiv diagnostik for at målrette mod din harddisk. Værktøjet viser dig også, hvilke hardwarekomponenter du har tilsluttet, og fortæller dig, om din computer ikke genkender en sekundær harddisk. PC Diagnostic Tool giver en rapport, der kan udskrives, af emner, der fejler diagnosticeringstesten. Du kan bruge disse oplysninger til yderligere udforskning i Windows Enhedshåndtering, eller du kan tage udskriften til en autoriseret reparationstekniker sammen med din computer. Dette kan hjælpe teknikeren med at finde og løse problemet hurtigere.

PC Health Monitor

Toshiba PC Health Monitor's primære formål er at give Toshiba data om, hvordan dens computere fungerer via en datatransmissionsfunktion. Når datatransmission er deaktiveret, giver værktøjet dig stadig information i realtid om din harddisks status, strømforbrug og temperatur. Interfacet giver dig en øjeblikkelig visuel aflæsning af, hvordan disse systemer fungerer. Animerede ikoner angiver, om din harddisk er aktiv plus dens aktuelle tilstand, og om det interne system og CPU-temperaturen ligger inden for acceptable parametre. Fra velkomstskærmen kan du klikke på et hvilket som helst ikon for at få flere oplysninger. Ikonet for harddiskens sensor giver dig en mere detaljeret rapport om drevets status og anbefaler sikkerhedskopieringsmuligheder for datasikkerhed. Den tredimensionale sensor fortæller dig, om harddiskbeskyttelsen er aktiveret på grund af bevægelse i den bærbare computer, der kan true harddisken.

Windows Enhedshåndtering

Selvom det ikke er specifikt for Toshiba-computere, inkluderer hver Toshiba, der kører et Windows-operativsystem, Windows-enhedsadministrator, som du kan bruge til at foretage fejlfinding af problemer med din harddisk. Du kan enten finde enhedsadministratoren i dit kontrolpanel eller linke til den via knappen på Toshibas pc-diagnosticeringsværktøj. Dobbeltklik på din harddisk i vinduet Enhedshåndtering, og du vil se en dialogboks, der fortæller dig, om enheden kører korrekt eller ikke. Hvis ikke, tilbyder Windows Enhedshåndtering en "Fejlfinding" eller lignende knap, der fører dig gennem trin for at løse problemet. Du kan også opdatere din harddisks driversoftware via Enhedshåndtering.