6 Nemme tips til at fremskynde OS X Yosemite på din Mac

OS X Yosemite kører godt på de fleste nye Mac'er, men nogle ældre modeller kan opleve nogle træghed eller stamme fra tid til anden. Årsagen til den følelse af reduceret ydelse kan skyldes en række problemer, og de fleste af dem er virkelig nemme at løse med overraskende lille indsats.

Hvis du har lyst til OS X, og din Mac kører langsommere siden opdatering til Yosemite, skal du følge disse instruktioner for at skifte nogle indstillinger for at deaktivere nogle af de mulige årsager til afmatning, foretage en hurtig kontrol af processoraktivitet, og du bør få tingene ret op at fremskynde igen.

1: Deaktiver Eye Candy Transparent Windows & Effects

Eye candy som gennemsigtige menuer, windows og titlebars kræver processorens kraft og hukommelse til at gengive. For bøfne Mac'er og de nyeste modeller er der mere end nok magt ombord til at håndtere Yosemite's øjenlysevirkninger, men for ældre Mac'er kan disse effekter udgøre en langsommere computer (i det mindste når et vindue trækkes eller flyttes) rundt om).

 1. Gå til Apple-menuen  og i Systemindstillinger gå til "Tilgængelighed"
 2. Vælg 'Display' (det er normalt standardpanelet, der åbnes), og markér feltet for "Reducer gennemsigtighed"

Denne ændring af enkeltindstillinger gjorde en stor forskel i lydstyrken og hastigheden for åbning af mapper og vinduer i OS X Yosemite på en ældre MacBook Air (du kan faktisk se forskellen ved at se SystemUIServer og Finder i Activity Monitor, mens du åbner og trækker rundt i et gennemsigtigt vindue, før og efter indstillingen er ændret). Formentlig kan de nyeste Mac'er ikke bemærke dette, men hvis du ikke kan lide gennemsigtighed, kan du altid slukke for det.

Det er svært at overemphasize denne ene; hvis du kun vil lave en enkelt tilpasning til Yosemite for at øge ydeevnen på en ældre Mac, bør det være det . Ditch øjet slik, det giver en betydelig hastighedsforskel på nogle maskiner.

Åh, og selv om det ikke er relateret til systemets ydeevne, kan den overordnede brugervenlighed og din personlige ydeevne i OS X Yosemite forbedres ved at aktivere indstillingen Øg kontrast i samme adgangspanel. Denne indstilling gør grænsefladeelementer mere indlysende end standardindtrykket ved at formørke tekst og tegne grænser omkring nogle af knapperne.

2: Deaktiver unødvendige widgets og udvidelser i meddelelsescenter

Widgets i Notification Center kan være fancy, men hvis du ser login og genstart processer, vil du opdage, at de bruger et par øjeblikke opdatering ved genstart. For hurtigere Mac'er, ingen sved, men ældre Mac'er kan helt sikkert føle, at genstart og login processen tager længere tid som følge heraf. Den nemme løsning er at deaktivere widgets og udvidelser, som du ikke har brug for:

 1. Gå til Apple-menuen og i Systemindstillinger gå til "Udvidelser"
 2. Klik på "I dag" i menuen til venstre og fjern markeringen af ​​alle valgmuligheder, du ikke behøver eller bekymrer dig om - Vejr, lager, sociale, påmindelser osv.

Igen er dette særligt relevant for at fremskynde generel log ind og genstart, og også når du åbner meddelelsespanelet, da dataene ikke skal opdateres.

3: Slet af et rodret skrivebord

Hvert ikon på dit skrivebord kræver, at hukommelsen gemmes og genuddrages, når vinduer og apps flytter rundt eller lukker. Derfor holder et forholdsvis klart skrivebord at holde ydeevnen, hvor den skal være. Dette er også meget nemt, bare tag alt, hvad der ligger rundt på din Mac desktop og smide det i en mappe - ja, den mappe kan endda være på skrivebordet. Kald det "Cleanup" eller "Desktop Stuff", uanset hvad du vil, bare være sikker på at du flytter alt ud af skrivebordet for at opleve hastighedsforøgelsen.

Dette er et ældre trick for at øge ydeevnen for alle Mac'er, og det er stadig meget relevant for OS X Yosemite. Og ja, du kan altid fortsætte med at bruge standardindstillingerne til at skjule alle desktop ikoner fra Mac, men det er lidt mere avanceret, da det er afhængigt af terminalen. Det er normalt nok at kaste alt i en mappe.

4: Skift minimer vindueffekten til skalaen

Endnu en oldie men goddomme, ændrer Minimize-funktionen til Scale Effect i stedet for Toilet Flush eller hvad standarden hedder, har en lille indvirkning på ydeevnen, i det mindste når du minimerer vinduer. Hvis du har bemærket, at simpelt adfærd er lidt langsommere end det plejede at være, er det en nem løsning:

 1. Gå til Apple-menuen og derefter Systemindstillinger
 2. Vælg "Dock" panelet og ved siden af ​​"Minimer vinduer ved hjælp af" vælg "Scale Effect"

Dette er bare en af ​​de ting, der gør OS X lidt hurtigere, hvis en Mac føles langsom, vil det ikke være en forbedring af systemhastigheden systemwide eller for andre handlinger end at minimere.

5: Check Activity Monitor for åbenbare syndere

Activity Monitor vil fortælle dig, om der er en app hogging CPU, hukommelse eller disk I / O, og for at spore noget, der sænker din Mac, er CPU et godt sted at starte.

 1. Hit Command + mellemrumstasten for at hente Spotlight, skriv "Activity Monitor" og tryk Retur-tasten
 2. Klik på CPU-fanen for at sortere efter processorbrug

Hvis du ser noget som en Safari-webadresse, der har siddet i baggrunden, spiser 95% af CPU'en, er det dit problem, så du skal bare gå til Safari og lukke ud af vinduet eller fanen.

På den anden side kan du finde nogle processer, der er tunge på CPU'en, men det er normalt, ting som mds og mdsworker vil køre, da de indekserer harddiske. Dette gælder især, hvis du lige har opdateret til Yosemite, eller bare har tilsluttet et eksternt volumen til Mac'en for første gang om et øjeblik, da Spotlight vil indeksere indholdet af lydstyrken. Med ting som mdworker, lad det bare løbe og afslutte - prøv ikke at gribe ind.

Forresten kan du ændre opdateringsintervallet for mere hensigtsmæssig information vedrørende CPU-brug.

6: Fremskynde vinduesgenerering af ny Finder ved at ændre alle mine filer

Alle mine filer er en smart mappe, der bruger Spotlight til at få adgang til alle filer, der ejes af den aktuelle bruger. Dette kan være godt, men det kan også sætte gang i generationen af ​​et nyt Finder-vindue på nogle Mac'er. Ændring af det nye Finder-vindue til en statisk mappe kan hjælpe den hastighed:

 1. Træk Finder-menuen ned og vælg "Preferences"
 2. Indstil "New finder windows show" til "Desktop" eller "Documents" eller din brugerens hjemmemappe
 3. Luk Finder-præferencer som normalt

Langsom Boot & Slow Login? Brug af FileVault?

Hvis du oplever unormalt langsom opstart og login tid i OS X Yosemite, og du bruger FileVault, kan du bare deaktivere FileVault ved at løse disse hastighedsproblemer og fremskynde Mac'en igen. Flere brugere har rapporteret, hvad der synes at være en fejl i Yosemite og FileVault, som kan føre til systemafmatninger, idet det bemærkes, at at slukke for FileVault-krypteringsfunktionen, vil fremskynde tingene.

Hvad er det næste? Hvis alt andet fejler, start frisk

Dette skulle få dig i gang med fuld hastighed som før, men hvis du fortsat har problemer, kan du følge en detaljeret vejledning om, hvorfor Macs kan køre langsomt og hvad man skal gøre ved det. Alt hvad der er nævnt, gælder stadig for Yosemite. Derudover har nogle Mac-brugere oplevet wi-fi-problemer, der kan opfattes som en langsommere computer, når det i virkeligheden er et problem med deres wi-fi-forbindelse, som kan løses separat (for eksempel kan en langsom DNS-opslag gøre din internet service føler sig ekstremt langsom).

Hvis alt andet fejler og du ved, at din Mac ikke skal udføre så dårlig som med Yosemite, kan du overveje at sikkerhedskopiere Mac med Time Machine, lave en ren installation af OS X Yosemite og derefter genoprette dine ting fra en backup. Det er dog en meget tidskrævende proces, og det anbefales ikke, medmindre du har opbrugt alle andre muligheder.

Endelig, hvis du finder Mac-ydeevnen til at være usædvanlig langsom uanset hvilke tweaks, friske installationer og andre ændringer, du har lavet, er der altid mulighed for at nedgradere Yosemite tilbage til OS X Mavericks, selv om du skal have en ny Mavericks Time Machine-backup for at gøre det. Nedgradering anbefales ikke nødvendigvis, men det kan være en mulighed for sidste udvej for nogle brugere.

-

Hvad har din erfaring været med ydeevne med OS X Yosemite på din Mac? Har det været hurtigt? Langsom? Det samme som Mavericks? Har du fundet en løsning for at fremskynde Yosemite? Lad os vide i kommentarerne!