Sådan spiller du et spil i Windowed Mode

Ideelt set ville ethvert computerspil omfatte en let skift mellem vindues- og fuldskærmstilstande, hvilket gør det muligt at spille sammen med et webbrowservindue eller holde musen fri til at nå en anden skærm. I virkeligheden mangler mange spil denne grundlæggende mulighed i indstillingsmenuen, men nogle leverer funktionen via en kommandolinjemulighed eller en konfigurationsfil. For de spil, der stædigt nægter alle andre metoder, kan du prøve et af få eksterne hjælpeprogrammer designet til at finjustere den måde, spil kører på.

Indstillinger i spillet

Inden du bruger mere komplicerede foranstaltninger, skal du kontrollere indstillingerne for et spil for en "Windowed Mode" eller "Fullscreen" skift. I spil med adskillige muligheder finder du muligvis denne mulighed i en kategori som "Grafikindstillinger" eller "Videoindstillinger" eller ved siden af ​​opløsningsindstillingen i spillets launcher. Hvis du ikke kan finde en mulighed, kan du prøve at trykke på "Alt-Enter", en almindelig genvej til at skifte skærmtilstand. Nogle spil tilbyder også "Borderless Window" eller "Fullscreen (Window)", som ligner fuldskærmstilstand, men tillader andre vinduer oven på spillet - tryk på "Windows-D" for at skifte til dit skrivebord eller "Alt-Tab" for at flytte mellem åbne programmer.

Kommandolinjevalg

Kommandolinjemuligheder anvender indstillinger til et spil fra det øjeblik det åbnes, og nogle spil giver mulighed for vinduesmodus gennem denne metode. For at redigere indstillingerne for et spil skal du højreklikke på genvejen og klikke på "Egenskaber". Indtast en mulighed efter slutningen af ​​teksten i linjen "Mål". De tilgængelige muligheder varierer efter spil, men mange, såsom "Diablo II" og "SimCity" fra 2013, giver vinduesvindue med "-w" uden anførselstegn. En anden mulighed for at prøve er "-vindue." For spil på Steam skal du højreklikke på spiltitlen, vælge "Egenskaber" og trykke på "Set Launch Options." Kildemotorspil, såsom "Half-Life 2", bruger indstillingen "-sw." Hvis et spil ikke genkender en kommandolinjemulighed, ignorerer det det, så det er sikkert at teste denne metode gennem forsøg og fejl.

Konfigurer filindstillinger

Nogle spil giver yderligere indstillinger gennem en konfigurationsfil, der findes i spillets bibliotek, som du kan redigere i Notesblok. Disse indstillinger og filsyntaxen adskiller sig fra spil til spil, så du skal enten eksperimentere eller slå op i en guide, der er skræddersyet til et bestemt spil for at finde ud af, hvilke muligheder du kan ændre. Som et eksempel bruger spil, der kører gennem DOSBox - inklusive en stor del af GOGs katalog - konfigurationsfilen Dosbox.conf. Indvendigt skal du redigere linjen "fuldskærm = sand" til "fuldskærm = falsk" for at køre i vinduetilstand. Hvis du slet ikke ser en "fuldskærm" -linje, skal du tilføje den i afsnittet "[sdl]".

Tredjepartsværktøjer

Hvis dit spil ikke kører i et vindue på nogen anden måde, kan et tredjepartsværktøj muligvis tvinge en vinduetilstand. Flere programmer inkluderer denne funktion, så hvis en ikke virker, så prøv en anden (links i ressourcer). Bemærk, at disse muligheder muligvis reducerer ydeevnen, og onlinespil kan registrere dem som snyderi. I DxWnd skal du klikke på "Tilføj" i menuen Rediger, vælge et spil med "Mål" -feltet og markere "Kør i vindue." Vælg spillet i DxWnd-listen, og klik på "Kør" i menuen Rediger. Hvis du bruger 3D-analyse, skal du trykke på "Vælg" for at vælge et spil, markere "Force Windowed Mode" og trykke på "Run". For at bruge D3DWindower skal du klikke på ikonet "+" for at vælge et spil. Vælg det, og klik på tandhjulsikonet. Marker "Brug Windowed Mode" og indtast placeringen af ​​"D3dHook.dll" - inkluderet i hjælpeprogrammet - i "DLL" -feltet. Klik på "OK" og tryk på computerikonet for at køre spillet. Hvis du har problemer med D3DWindower, kan du prøve at køre den som administrator.