Sådan deaktiveres Finder-ikonet Miniaturer og Previews for billeder og videofiler

Har du bemærket, at når du browser gennem mapper på Mac, at ikoner rent faktisk er forhåndsvisninger af billeder og endda levende afspilningsvideoer? Dette gør OS X Finder snazzy let, men i nogle situationer, hvor tonsvis af billeder og videofiler er indeholdt i enkeltmapper, kan det have den uønskede bivirkning af generel træghed. En simpel løsning på denne afmatning er at slukke for billed- og videoforhåndsgenerering af Finder, både til ikonet miniaturebilleder og til Forhåndsvisningspanelet, der vises i kolonnevisningen. Dette tip er ikke nødvendigt for den gennemsnitlige Mac-bruger, men det bør være særligt værdifuldt for personer, der arbejder med meget store billeder og videofiler, da det giver et godt resultatforøgelse for at arbejde med sådanne dokumenter i Finder.

Bemærk, at ingen af ​​disse indstillinger vil påvirke funktionaliteten for Quick Look, så du stadig nemt kan scanne gennem billeder, men har mere direkte kontrol over, hvad der er indlæst og hvornår. Med andre ord vil systemressourcer kun blive brugt, når Quick Look er aktiveret på de pågældende filer, ikke blot når man åbner en mappe.

Deaktivering af miniaturevisning af ikoner i OS X Finder

Dette er nemt at gøre, og vil stoppe alle ikon miniaturer generering af mappe indhold:

  • Åbn et hvilket som helst Finder-vindue bortset fra alle mine filer, og træk menuen "Vis" ned, og vælg "Vis indstillinger"
  • Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for "Vis ikoneksempel", og anvend dette for at skifte til alle mapper ved at klikke på knappen "Brug som standard"

Denne indstillingskifte er straks synlig, om en mappe bruger ikonvisningen, listevisningen eller kolonnevisningen, forsvinder alle ikonforhåndsvisninger straks:

Dette trick alene kan tilbyde en betydelig forbedring af effektiviteten til Mac'er, som vi tidligere har nævnt, især for ældre modeller, dem uden SSD-drev eller dem med mindre ledig RAM.

Deaktivering af Finder Preview-rude i kolonnevisning

Deaktivering af ikonforhåndsvisning er god, men nogle gange er det ikke nok, og det er i hvert fald ikke årsagen til præstationsproblemet. For dem, der bruger den fremragende Finder Kolonne visning, kan Preview panel kolonnen ofte være synderen, fordi den trækker endnu større live thumbnails af billeder og videoer, og selvom det kan se smukke ud, hvis du har en mappe pakket fuld af massive videoer og billeder er det vil virkelig tage en vejafgift for at generere disse.

  • Åbn den mappe, du vil slå kolonneforhåndsvisninger til, og træk derefter "Vis" -menuen og vælg "Vis indstillinger" igen, hvis den allerede var lukket fra den tidligere tip
  • Fjern markeringen i "Vis eksempelkolonne" for at deaktivere forhåndsvisningspanelet
  • Marker afkrydsningsfeltet for "Åbn altid i kolonnevisning" for at være sikker på, at indstillingerne bliver sat

Denne er lidt vanskeligere, fordi den skal slukkes pr. Mappe, der er ingen enkel måde at anvende dette på for hvert kolonnevindue. Den gode nyhed er, at vinduet Visningsvalg vil forblive åbent, når du navigerer til andre mapper for at justere deres indstillinger, skal du bare sørge for at markere feltet "Åbn altid i kolonnevisning" for hver mappe for at anvende indstillingerne på den måde forbliver ensartet. Uanset hvad er indstillingen straks synlig i kolonnevisningen og forsigtighedsvinduet forsvinder:

Denne tip ide kommer som et svar på en forespørgsel fra læser Adam G., en fotograf, der bemærkede en betydelig præstation forringelse på hans Mac, når man kigger gennem mapper fyldt med store lag TIFF filer. Denne afmatning skyldes, at OS X aktivt genererer både et miniaturebillede for ikonet for billedet og et andet billede til Forhåndsvisningsruden.

For hvad det er værd kan forbedring af system-RAM og opgradering til et SSD-drev forbedre resultaterne af baggrundsopgaver som dette betydeligt. Husk også at tjekke vores tidligere vejledning om at fremskynde gamle Mac-computere, selv om mange af tipsene er rettet mod mindre kraftfulde Mac'er, hjælper de sikkert med at fremskynde nye.