Sådan konverteres WPS-filer til Word-dokumenter

WPS-filformatet er knyttet til tekstbehandlingselementet i Microsoft Works. Works er en softwarepakke med lavt budget fra Microsoft, der tilbyder mere grundlæggende versioner af Microsoft Office-funktioner, såsom tekstbehandling, regneark, kalender og database. Microsoft Works tekstbehandlingsfiler bruger .wps filtypen. Den enkleste metode til at konvertere en .wps-fil til et Microsoft Word-format er simpelthen at åbne filen i Works og bruge "Gem som" til at gemme filen i .doc- eller .docx-format. Dette fungerer kun med Works 7 eller nyere versioner. Yderligere metoder involverer brug af MS Office, Word Viewer eller et online tredjeparts konverteringswebsted.

Brug Word

Trin 1

Start Word, og prøv at åbne .wps-filen ved hjælp af kommandoen "Åbn" eller "Kontrol" + "O". Dobbeltklik på .wps-filen i Stifinder fortæller dig ikke nødvendigvis, om din version af Word kan åbne .wps-filer.

Trin 2

Hvis din version af Word ikke direkte åbner .wps-filen, skal du downloade Microsoft Works 6–9 File Converter-opgraderingen fra Microsofts websted. (Se ressourcer.) Denne opgradering giver Word mulighed for at åbne .wps-filer oprettet med Works version 6, 7, 8 og 9. Opgraderingen fungerer kun med Word 2003 service pack 2 og nyere versioner.

Hvis du vil, skal du gå til Windows Stifinder og knytte .wps-filformatet til Word. Dette giver dig mulighed for at åbne .wps-filer med Word i fremtiden ved blot at dobbeltklikke på dem. I Word 7 eller Vista skal du klikke på knappen "Start" og derefter vælge "Kontrolpanel". Vælg indstillingen for "Standardprogrammer", vælg derefter "Tilknyt en filtype eller protokol til et program", og følg vejledningen på skærmen. I Windows XP skal du højreklikke på en .wps-fil og vælge "Åbn med" og derefter "Vælg program". Vælg Word, og marker derefter afkrydsningsfeltet for "Brug altid det valgte program til at åbne denne slags fil."

Alternative strategier

Trin 1

Brug Microsofts gratis Word Viewer-værktøj til at få vist .wps-filer fra Works 6 og 7. Vieweren konverterer dog ikke filen til noget andet format. Hvis nogle ændringer i formatering er acceptable, kan du overveje at kopiere indholdet af .wps-filen fra Word Viewer og indsætte dem i Word.

Trin 2

Brug indstillingen "Gendan tekst fra enhver fil" i Word, hvis formateringen af. Wps-filen ikke er afgørende. Muligheden for at gendanne tekst fra en hvilken som helst fil vises som om det var en type filformat i dialogboksen "Åbn". Du skal muligvis rulle lidt ned i den resulterende fil for at finde den fulde tekst, og nogle uregelmæssige koder kan vises i eller før teksten. Gem den gendannede tekst i Word-format.

Brug en online tredjeparts filkonverter, såsom Zamzar. (Se ressourcer.) Zamzar-grænsefladen giver brugerne mulighed for at uploade en fil, vælge det nye filformat og angive en e-mail-adresse, hvor den konverterede fil skal sendes. Fra juli 2010 er Zamzar-konverteringer gratis for filer op til 100 MB.