Sådan spiller du "Legend of Zelda: Ocarina of Time" på computeren

Elementer, du har brug for

  • Computer

  • Internetadgang

Nintendo 64, også kaldet N64, var Nintendos tredje internationalt solgte hjemmevideospilsystem. Nogle kendte N64-spil inkluderer Super Smash Bros, 007: Goldeneye, Mario Party, Starfox og Legend of Zelda: Ocarina of Time. N64-systemet har længe været ude af produktion, og disse patronspil findes normalt i brugte spilbutikker, men fans af Ocarina of Time kan nyde oplevelsen af ​​at spille spillet fra deres egen computers komfort ved hjælp af en emulator.

Download WinRAR. WinRAR er en stærk arkivadministrator, som du har brug for for at kunne bruge emulatoren. Det første link i Referencer fører dig til et websted, hvor du kan downloade WinRAR gratis. Klik på et af de to links øverst til højre på siden alt efter, om din computer kører 32-bit eller 64-bit.

Download en Nintendo 64-emulator til pc, såsom Project64, som er gratis. Det andet link i afsnittet Referencer fører dig til Project64s websted, hvor du kan downloade den nyeste version af emulatoren.

Download "Legenden om Zelda: Ocarina of Time" ROM. ROM'er er computerfiler, der indeholder data fra en skrivebeskyttet hukommelseschip, som for en videospilpatron. FreeRoms.com tilbyder flere N64-spil-ROM'er til gratis download, inklusive Ocarina of Time. Klik på titlen på den ønskede ROM og download.

Åbn zip-filen, der indeholder ROM'en. Filen kan findes i mappen Downloads på din computer, medmindre dine downloadede filer automatisk flyttes til en anden mappe. Inde i zip-filen skal du markere filen mærket Zelda64.v64 og klikke på "Uddrag til" i værktøjslinjen. Dette udpakker filen til en anden mappe, hvor du vil gemme dine ROM'er. Du kan oprette en ny mappe til dette formål eller gemme den i en allerede mærket mappe.

Åbn Project64 fra ikonet på skrivebordet. Hvis der ikke er noget skrivebordsikon til programmet, skal du kunne finde det i mappen Downloads. Klik på knappen "Filer" øverst til venstre, rul ned og klik på "Åbn ROM", og naviger derefter til den mappe, der indeholder den ROM, du lige har downloadet. Vælg "Zelda ROM", klik på "OK", og start spillet.

Tips

Hvis du har din egen computer-kompatible controller, skal du tilslutte den, før du starter spillet. Hvis ikke, skal du konfigurere tasterne på din computers tastatur, inden du begynder at spille. Gå til fanen Indstillinger i Project64-programmet, og klik på Konfigurer controller-plugin. Der vises en skærm, der giver dig mulighed for at indtaste hvilke taster på din computer, du vil svare til knapperne på den originale N64-controller - for eksempel ved hjælp af piletasterne til at flytte side til side.

Hvis du oplever problemer med grafik eller lyd, skal du gå til fanen Indstillinger i programmet og vælge den fane, du har problemer med for at redigere indstillingerne. Hvis du har yderligere problemer eller spørgsmål, er der en brugervejledning under fanen Hjælp i programmet, der sandsynligvis kan besvare dine spørgsmål.