Hvordan ved jeg, om mit cd-drev fungerer?

Cd-rom-drevet på din computer er en enhed, hvor lyd- og data-cd'er kan afspilles. Hvis der er et spørgsmål om, om enheden fungerer, kan du kontrollere drevfunktionen for at se, om enheden fungerer fysisk, du kan tjekke i din computers systemliste for at se, om din computer ser enheden installeret, og du kan kontrollere Enhedshåndtering for at se, om din computer ser enheden, men opdager et problem med den.

Tjek driften

Trin 1

Tryk på knappen for at åbne cd-rom-drevet. Drevet skal åbnes for at acceptere en CD.

Trin 2

Indsæt en cd i cd-rom-drevbakken. Tryk på knappen for at lukke bakken. Bakken skal lukke.

Trin 3

Overhold CD-ROM-drevets forside. Betjeningslampen skal være tændt eller blinke, og du kan muligvis høre drevmekanismen, der drejer cd'en.

Gentag trinnene med en anden cd, hvis der er tvivl om, hvorvidt cd'en er defekt.

Tjek drevet

Trin 1

Klik på "Start" på proceslinjen.

Trin 2

Klik på "Computer" i højre side af Start-menuen.

Se efter dit cd-rom-drev, der er anført under "Enheder". Cd-rom-drevet kan være drev "D" eller drev "E" afhængigt af dit system.

Tjek Enhedshåndtering

Trin 1

Klik på "Start" på proceslinjen.

Trin 2

Klik på "Kontrolpanel."

Trin 3

Klik på "Hardware og lyd", og klik derefter på "Enhedshåndtering til Vista." Dobbeltklik på "Administratorværktøjer", dobbeltklik på "Computerstyring", og klik derefter på "Enhedshåndtering til Windows XP."

Trin 4

Klik på "+" ud for DVD / CD-ROM-drev.

Se efter dit cd-rom-drev på listen. Hvis der er et gult udråbstegn ved siden af ​​cd-rom-drevet på listen, er der et problem med enheden.