Hvordan fungerer en DiSEqC-switch?

Hvad er DiSEqC-switche?

Alle parabolantenne har lommelygteformede vedhæftede filer kendt som LNB'er. LNB modtager satellitsignalet, ligesom en antenne modtager en luft-udsendelse og sender dem til din satellitmodtager for at blive vist på dit tv. Hver satellittjeneste har brug for en dedikeret LNB. Hvis du bruger flere satellittjenester, såsom både udenlandsk og lokal transmission, men ønsker at bruge en enkelt modtager, skal du bruge en DiSEqC-switch. DiSEqC, som står for digital satellitudstyrskontrol, switches bruges til at styre flere LNB'er og de signaler, de sender.

Sondringer

En DiSEqC-switch ligner en koaksial splitter / combiner med flere indgange til LNB'er og en udgang til en satellitmodtager. En standard koaksial splitter / combiner kan dog ikke erstattes af en DiSEqC switch. En almindelig koaksial splitter / combiner bruges primært til at sende et kabelsignal til flere fjernsyn eller konsolidere signalerne fra flere antenner til en linje. En DiSEqC-switch sender tovejssignaler og elektricitet gennem koaksialkablerne for at vælge og kontrollere den passende LNB.

Signalmodtagelse

Processen med signalmodtagelse er den samme som den, der udføres af en standard parabol til modtagerforbindelse, hvor DiSEqC-kontakten dirigerer trafik mellem de forskellige komponenter. Omskifteren sender signalerne fra LNB'erne til din satellitmodtager. Dette underretter modtageren om de tilgængelige LNB'er, og hvad de modtager. Modtageren kan derefter sende anmodninger, der dirigeres gennem DiSEqC-kontakten, for specifikke satellitsignaler.

Kompatibilitet

Heldigvis er DiSEqC-switche bagudkompatible. Hvis du tilføjer en LNB, der bruger en anden standard, skal du opgradere din switch. Du behøver dog ikke opgradere dine andre LNB'er. Når du tilføjer en ny LNB, skal du muligvis ændre din satellitmodtager, da ikke alle enheder understøtter flere satellitsignaler.