Sådan genaktiveres den inverterede tastaturgenvej i Mac OS X

Mange Mac-brugere har bemærket, at den gode gamle Invert Display-tastaturgenvej forsvandt fra Mac OS for nogen tid siden. Nå forsvandt den ikke helt, men Invert Display er nu gemt i en undermenu af Tilgængelighedsindstillinger via et tastetryk på Mac.

Ændringen til Invert Display-tastaturgenvejen skete først med Mac OS X Mavericks og Mountain Lion, men den fortsætter i dag med MacOS High Sierra og Sierra, hvor den blev erstattet med en anden kommandotilvalg + Option + F5-tastaturgenvej, der indkaldes Tilgængelighedsindstillinger, fra som du nu skal manuelt invertere skærmen ved at tjekke en boks til eller fra.

Hvis du vil få den gode gammeldags Control + Command + Option + 8 inversion tastetryk tilbage på Mac, kan du her aktivere det igen i Mac OS og Mac OS X.

Sådan aktiveres den inverterede tastaturgenvej i Mac OS

  1. Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen og vælg "Tastatur"
  2. Vælg fanen "Tastaturgenveje", og vælg derefter "Tilgængelighed" i menuen til venstre
  3. Find og kryds af feltet ved siden af ​​"Invert Colors"
  4. Luk ud af Systemindstillinger

Hit Control + Option + Command + 8 for at vende indstillingsfarverne og tryk på disse taster igen for at normalisere displayet igen. Ligesom de gode gamle dage i Mac OS X.

Omvendt Display inverterer helt bogstaveligt alle farverne på skærmen, så sorte bliver hvide, hvide bliver sorte, blues bliver appelsiner, appelsiner bliver blues osv.

Display farve inversion har haft en lang historie at blive brugt som en prank på intetanende brugere, hvilket kan være sjovt, men det har faktisk også mange legitime anvendelser. For dem med visuelle udfordringer og nogle former for farveblindhed kan det gøre visse skærmelementer lettere at se, og selv for dem med normal synsvinkel kan det være en god funktion, der gør det muligt i svag belysning at reducere øjenbelastningen og gøre det mere behageligt at læs og brug en skærm om natten (selvom det er en meget anderledes oplevelse end fra apps som Flux). Der er mange grunde til at bruge Invert Display.

Hvis du undrer dig over, kan skærmens farver også omvendes med iPad eller iPhone.