Hvordan fungerer et prissammenligningssted?

Forbrugere bruger websteder til sammenligning af omkostninger af to grunde: enten for at finde den lavest mulige pris på en bestemt vare fra en forhandler med et godt omdømme eller for at få adgang til oplysninger og anmeldelser om en række produkter for at foretage et valg. Prissætning er fokus for de fleste nuværende shoppingmotorer, selvom nogle små opstartsvirksomheder specialiserer sig i at præsentere produktinformation for at hjælpe købere med at vælge det rigtige produkt, ifølge SmartMoney-webstedet. Selv hvis varen ikke købes online, får forbrugeren et vist perspektiv på, om priserne i butikkerne er gode, idet de tager højde for, hvilke forsendelsesomkostninger der kunne have været.

Hvorfor websteder med omkostningssammenligning fungerer

Kort sagt kan de spare dig tid og penge. I stedet for at gå fra butik til butik, jage på de gule sider eller endda opdrage individuelle handelssteder på en søgemaskine, kan du besøge et sammenligningsshoppingsted og se endnu mere information, end disse andre metoder ville have givet i løbet af få minutter. At spare penge er den primære årsag til, at de fleste kunder er afhængige af omkostningssammenligningssiderne. Webstederne tilbyder et alternativ til at købe det første produkt, du ser, til den første pris, du ser.

Gennemsøgende handelssteder

Sammenlignings shoppingmotorer får deres information på en af ​​to måder: ved at "gennemgå" eller gennem "datafeeds", rapporterer RoboShopper. Den første metode, gennemsøgning, anvender et softwareprogram, der besøger og analyserer handelswebsteder for at registrere data og priser på de produkter, de tilbyder. Færre indkøbsmotorer stoler på at kravle nu. Selvom denne datahentningsmetode fungerer godt for generelle søgemaskiner, giver handelssider muligvis ikke den samme produktbeskrivelse eller produkttitel, så det bliver svært at vide, om identiske produkter sammenlignes af en shoppingmotor.

Datafeeds fra handlende

De fleste websteder med omkostningssammenligning bruger i øjeblikket den anden metode, datafeeds, til at erhverve information. Handlende forbereder disse datafiler og gør dem tilgængelige for shoppingmotorer. Dette er en hurtigere og nemmere måde for sammenligningssider at få deres information på, men de modtager kun de produktdata, som de handlende ønsker, at de skal have. Handlerne fokuserer muligvis udelukkende på deres mest populære eller rentable varer og inkluderer ikke alle deres produkter, ifølge RoboShopper.

Mangler af hver type

Nogle af ulemperne er allerede blevet bemærket. Grundlæggende er gennemsøgning vanskelig på grund af afvigelser i, hvordan produkter beskrives eller navngives på de enkelte forhandlerwebsteder, fordi en formatændring på et forhandlerwebsted muligvis forhindrer webcrawleren i at fungere korrekt, og fordi webcrawleren konstant skal besøge de samme websteder for at sikre, at oplysningerne er opdaterede. På den anden side er datafeeds kun så aktuelle som forhandleren gør dem, og som et resultat matcher oplysningerne på webstedet om omkostningssammenligning muligvis ikke det, der vises på forhandlerens websted.

Hvorfor shoppingmotorer giver forskellige resultater

På grund af problemerne med hver metode til informationsindhentning er prissammenligning ikke en nøjagtig videnskab. Brug af mere end en indkøbsmaskine i din søgning anbefales af SmartMoney. Nogle motorer fokuserer på en bestemt produktkategori som elektronik. Andre indeholder kun lister fra detailpartnere. Inkludering af forsendelsesoplysninger og forbrugerproduktanmeldelser kan påvirke værdien af ​​et websted med omkostningssammenligning i modsætning til et andet.