Sådan spyles DNS Cache i OS X El Capitan

Hvis du justerer DNS-indstillinger på en Mac, og ændringerne tilsyneladende ikke har fået virkning, eller måske du opdager, at en bestemt navneserveradresse ikke løser det som det er hensigten, er det ofte en hurtig opløsning at spyle DNS-cachen. Spyling DNS-cache i OS X El Capitan (10.11 eller senere) er let muligt med en tur til kommandolinjen, men hvis du har brugt Mac OS X et stykke tid, vil du bemærke, at syntaksen er anderledes igen fra nogle tidligere udgivelser af Mac OS. Dette skyldes, at Apple har genoptaget mDNSResponder efter at have midlertidigt slettet det for discoveryd, så kommandoen dscacheutil vil sandsynligvis være kendt for nogle Mac-brugere.

Spyling DNS Cache i OS X 10.11+

Denne metode til rydning af DNS-cache gælder for alle Mac'er, der kører versioner af OS X El Capitan, udgivet som 10.11 eller nyere:

  1. Åbn Terminal-applikationen, der findes i / Programmer / Hjælpeprogrammer / eller med Spotlight
  2. Indtast følgende syntaks ved kommandoprompten, og tryk derefter på retur:
  3. sudo dscacheutil -flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder; say DNS cache flushed

  4. Indtast administratorpassordet når det bliver bedt om det (kræves af sudo) for at udføre DNS-cache-rydningen
  5. Når du hører "DNS Cache spyles", ved du, at kommandoen har været succesfuld *

Det er det, DNS-cachen bliver spylt. Du vil sandsynligvis gerne afslutte og genstarte apps, der bruger DNS, som en webbrowser, til ændringer, der overføres til apps, der er tilsluttet internettet.

Fjernelse af lokale DNS-caches kræves normalt af webudviklere, netværksadministratorer, udførelse af nøjagtige detaljerede opslag med vært og enhver, der redigerer værtsfilen eller justerer domænenavnsindstillingerne til hurtigere servere eller til andre formål.

Hvis du planlægger at spyle DNS-caches ofte, kan et simpelt alias, der er placeret i dit relevante .profile, være til gavn for hurtig fremtidig brug:

alias flushdns='dscacheutil -flushcache;sudo killall -HUP mDNSResponder;say flushed'

Brugere kan også klippe ud orddelen og opdele kommandoen i flere dele, selvom en enkelt liner ofte er den nemmeste vej.

sudo dscacheutil -flushcache

Derefter indledes separat mDNSResponder killall kommandoen:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Hvis du går på denne rute, vil du ikke give nogen auditiv feedback, at kommandoerne har været succesfulde.

Dette gælder for de nyeste versioner af OS X, mens de, der kører tidligere versioner af Yosemite, kan finde anvisninger her for samme effekt med en anden kommandostreng, ligesom brugere af ældre Mac OS X kan udgives som Mavericks og Snow Leopard, eller endda de støvede versioner af Tiger, Panther og Jaguar derude. På den mobile side af ting kan iPhone og iPad-brugere hurtigt spyle DNS-cache i iOS med et simpelt trick også.