Sådan nulstilles en adgangskode til en trådløs router

Trådløse routere tillader forbindelse til Internettet uden behov for kabler. Computere eller enheder inden for et bestemt antal fødder kan oprette forbindelse til internettet via et af den trådløse routers adgangspunkter. Det er vigtigt at sikre en router for at sikre, at andre ikke har adgang til dit netværk. Når en adgangskode er oprettet til en trådløs router, skal alle enheder i netværket bruge adgangskoden til at oprette forbindelse til internettet. Hvis du glemmer din adgangskode til din trådløse router, kan du nulstille adgangskoden inden for få minutter.

Sørg for, at routeren er tilsluttet korrekt. Sørg for at slutte routerens strømadapter til en stikkontakt eller en stikkontakt. Enheden skal tændes for at nulstille adgangskoden.

Find reset-knappen på bagsiden af ​​routeren. Nulstillingsknappen er et lille hul, der normalt ligger ved siden af ​​porten til strømadapteren.

Tryk nulstillingsknappen ned i 30 sekunder. Du skal muligvis bruge en stift eller en sikkerhedsnål for at holde knappen nede. Vent på, at lysene på enheden blinker, inden du slipper reset-knappen.

Åbn et browservindue, og indtast routerens IP-adresse i adresselinjen, og tryk derefter på “Enter” -tasten. Routerens IP-adresse varierer efter producent. For eksempel kan en Linksys routers IP-adresse være http://192.168.1.1. Du kan finde en liste over almindelige router-IP-adresser online (se Ressourcer).

Log ind på administratorwebstedet for din router. Brugernavnet og adgangskoden skal nulstilles til standardlogins.

Få adgang til routerens administratoradgangskode, og opret en ny adgangskode. Følg de foreslåede retningslinjer, der er anført af routerens producent for at oprette en stærk adgangskode. Klik på "Gem" eller "OK" for at gemme din nye adgangskode.

Få adgang til de trådløse sikkerhedsindstillinger, og opret en adgangskode. Vælg enten WPA eller WEP for at aktivere din trådløse sikkerhed, og indtast derefter en adgangskode i det relevante felt. Klik på "Gem" eller "OK" for at gemme dine indstillinger.

Log ud af administratorwebstedet, og luk derefter browservinduet.

Tips

Ved at trykke på nulstillingsknappen gendannes den trådløse router til standardindstillingerne, inklusive dine administratorindstillinger.

Den trådløse sikkerhedsadgangskode, du oprettede, skal indtastes på enhver computer, du ønsker at give adgang til Internettet via routeren.