Opret SSH-bogmærker i terminal for hurtig fjernserveradgang i Mac OS X

Opsætning af SSH-bogmærker i Terminal app er en nem måde at hurtigt oprette forbindelse til eksterne maskiner på. Hvis du ikke har bemærket dem i Terminal, før det sandsynligvis skyldes, at de ikke er mærket som bogmærker, og derfor bliver funktionen ofte overset af selv de mest avancerede Mac-brugere. Sådan oprettes bogmærker i Terminal, og også to hurtige måder at få adgang til nogen af ​​disse bogmærker fra næsten hvor som helst i Mac OS X.

Indstilling af SSH-bogmærker i terminal

Denne vejledning er beregnet til SSH, men det ville også fungere for Telnet:

  1. Start terminal (/ Programmer / Hjælpeprogrammer / mappe)
  2. Træk menuen "Shell" ned og vælg "Ny fjernbetjening"
  3. Vælg SSH på venstre side, og klik derefter på ikonet [+] plus for at tilføje et nyt serverbogmærke
  4. Indtast serverens IP - Vigtig note: Hvis du bruger en brugerdefineret port og brugernavn, skal du indtaste dem i URL-feltet som følgende syntaks: "-p-port [email protected]"
  5. Hvis jeg for eksempel bruger port 24 og brugernavnet "fyr" til server3.osxdaily.com, ville syntaksen være: "-p 24 [email protected]"

  6. Klik på "OK", og du vil finde standardkommandolinjens syntaks for tilslutning til en SSH-server, der udskrives i forbindelsesvinduet
  7. Klik på "Connect" og væk, du går, ved hjælp af den brugerdefinerede port og brugernavn, du har angivet

Du vil bemærke, at vi ignorerede feltet "Bruger" i dette eksempel, fordi vi indstiller en brugerdefineret port. Hvis den server, du opretter forbindelse til, bruger standardport 22 (som OS X SSH-serveren gør), behøver du ikke at gøre dette.

2 måder at hurtigt få adgang til Terminal Bogmærker

Nu hvor et bogmærke er oprettet, får du hurtigt adgang til bogmærkerne fra næsten hvor som helst ved hjælp af disse to metoder:

  • Fra Terminal skal du trykke på Command + Shift + K for at åbne vinduet Ny forbindelse
  • Overalt i Mac OS X skal du højreklikke på ikonet Terminal Dock og vælge "Ny fjernbetjening"

Begge disse vil hente forbindelsesvinduet, hvor bogmærkerne ligger. Tilslutning til et bogmærke vil kræve et kodeord, medmindre du har SSH-nøgler oprettet til adgangskodeløse login.

Hvis du bor og trækker vejret i kommandolinjen, vil du sandsynligvis finde ud af, at at lave SSH-genveje med aliaser er en hurtigere metode til at få adgang til enhver ofte brugt server.